Ingezonden persbericht

Dinsdag 16 december in World's Untold Stories

MEXICO'S DRUGS OORLOGEN

Colombiaanse toestanden in noorden van Mexico

Herinnert u zich nog Pablo Escobar en het Medellin drugs kartel dat hij leidde in de jaren negentig? Dan herinnert u zich ook nog wel de strijd die de Colombiaanse regering voerde -met hulp van de VS- om de controle terug te krijgen over het land dat werd bestierd door machtige drugsbaronnen.

Veel minder bekend dan de dodelijke strapatsen van Escobar en de zijnen, is dat vandaag de dag in het Noorden van Mexico een soortgelijke oorlog woedt - ook gesteund door de Amerikanen- gericht op het vernietigen van Colombiaans aandoende drugskartels. Reporter David O'Shea vertrok onlangs voor een onderzoeksreportage naar Mexico en trof letterlijk stapels lijken aan op verschillende plaatsen (deze documentaire bevat schokkende beelden). Waar zal de Mexico's drugs oorlog eindigen?

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij en mysterieuze zaken worden onthuld.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie. Het programma duurt een half uur.

World's Untold Stories: "Mexico's Narco Wars" duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Dinsdag 16 december om 19.30 uur

Donderdag 18 december om 10.30 uur

Zondag 21 december om 20.30 uur

Noot voor de redactie (