NCRV

Family Matters

Probleemgezinnen in Family Matters

Dinsdag 16 december 2008

20.25 uur, Nederland 3

Nieuw NCRV-programma lost familieproblemen op

Vier gezinnen met een losgeslagen puber zijn de wanhoop nabij. Deze families hebben er alles voor over om het tij te keren. In het nieuwe NCRV-programma Family Matters pakken zij op een afgelegen plek in de Franse Pyreneeën hun problemen aan onder leiding van Keith Bakker.

In deze periode leren de gezinsleden door intensive therapiesessies en activiteiten weer met elkaar te communiceren en kritisch te kijken naar zichzelf en hun eigen aandeel in de probleemsituatie. Het gezin moet uiteindelijk een sterk team vormen waardoor ze de druk en problemen van buitenaf beter het hoofd kunnen bieden. Als gezin en als individu.

In de eerste aflevering van Family Matters komen de vier gezinnen aan in de Pyreneeën. Het is nacht, ze hebben geen idee waar ze zijn en waar ze naartoe gaan. Op een totaal afgelegen plek in de bergen arriveren ze uiteindelijk op een boerderij waar ze worden opgewacht door Keith Bakker en zijn team van coaches. Hij wijst ze hun slaapplaats voor de komende drie weken: een Yurttent waar ze met het complete gezin in moeten slapen. Het komt direct tot een confrontatie; Kiki Rutten (15) weigert in het eenpersoonsbed te slapen en geeft haar moeder de middelvinger.

Kiki veroorzaakt grote problemen binnen het gezin. Ze blowt, drinkt, is seksueel overactief en is thuis totaal onhandelbaar. Moeder zit met de handen in het haar en weet zich geen raad met haar dochter.

Maar ook Eef en Milly van Walsum zijn wanhopig. Hun zoon Mike (16) is gameverslaafd en zit het liefst 24 per dag achter de computer. Beide gezinnen gaan op gesprek bij Keith Bakker. Hij geeft hen een verrassende opdracht. De familie Rutten probeert het beste van de opdracht te maken, maar voor de Van Walsums is de opdracht een vreselijk pijnlijke ervaring. Ze praten nauwelijks nog met hun zoon en moeten nu ineens aan de slag. De opdracht gaat bij hen dan ook helemaal mis....