Gemeente Brummen


Informatieavond Natura 2000 Landgoederen Brummen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 27-11-2008)

Dinsdag 16 december 2008 verzorgt de provincie Gelderland een informatieavond voor grondeigenaren en grondgebruikers in en rondom het Natura 2000 gebied Landgoederen Brummen. Tijdens de avond is er aandacht voor het te maken beheerplan en voor de inventarisatie van het bestaand gebruik, die voor het plan nodig is.

Natura 2000

In de Europese Unie is afgesproken dat alle landen gezamenlijk leefgebieden voor bepaalde planten en dieren in stand houden. Deze zogenaamde Natura 2000-gebieden worden in Nederland aangewezen door het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit.

Landgoederen Brummen is een van de Natura 2000-gebieden in Gelderland en maakt daarmee deel uit van het Europese Natura 2000 netwerk. De provincie Gelderland is verantwoordelijk voor het opstellen van een beheerplan voor dit gebied.

Beheerplan

In goed overleg met het gebied, zoekt de provincie naar een balans tussen natuurwaarden, maatschappelijke en economische activiteiten. Het beheerplan beschrijft de huidge situatie, geeft een visie op de gewenste ontwikkelingsmogelijkheden voor de lange termijn en beschrijft de concrete maatregelen voor een periode van zes jaar.

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst geeft de projectleider meer informatie over wat een beheerplan is, wat de rol van de provincie is en wat het beheerplan voor het gebied kan betekenen. Er is ook aandacht voor de inventarisatie van het bestaand gebruik (ondermeer landbouw en natuurbeheer) en er is gelegenheid om aanvullingen op de inventarisatie door te geven.

Voor de zomer van 2009 volgt een tweede bijeenkomst om het totaalbeeld te bespreken, dus inclusief de benodigde maatregelen om natuurdoelstellingen te behouden en/of behalen.

Plaats: Zalencentrum Dennenlust, Hoofdweg 64, Klarenbeek

Datum: dinsdag 16 december 2008

Tijd: 20.00 uur (19.30 zaal open)

Voor meer informatie over Natura 2000 in Gelderland:

www.gelderland.nl/natura2000