Stadsdeel Zeeburg

Agenda stadsdeelraad 16 december 2008

4 december 2008

De stadsdeelraad vergadert op dinsdag 16 december 2008 in de raadszaal van het stadsdeelkantoor, Cruquiusweg 5. Aanvang 20.00 uur. Op de conceptagenda staan de volgende onderwerpen:

Steigerplan Zuidbuurt Steigereiland

In het steigerplan staat aangegeven op welke locaties in de Zuidbuurt en onder welke voorwaarden het aanleggen van steigers en het afmeren van pleziervaartuigen is toegestaan.

Onttrekking van EUR 10.000 aan de Reserve Doelstelling 2 tbv het opstellen van een plan voor kleinschalige bedrijfsruimten door Startgoed Amsterdam

Het DB stelt voor Startgoed subsidie te verlenen voor het maken van een plan voor kleinschalige kantoor- en bedrijfsruimten in het kader van de gebiedsontwikkeling van Muiderpoort en omgeving. Het plan wordt voor 50% door Europa gesubsidieerd en de andere helft wordt gezamenlijk opgebracht door woningcorporatie Eigen Haard en stadsdeel Zeeburg.

Actualisatie Nota Reserves en voorzieningen 2004

In deze nota is een wetswijziging doorgevoerd en de norm voor de algemene reserve is erin opgenomen.

Verordening precariobelasting Stadsdeel Zeeburg 2009

Precariobelasting wordt geheven voor het eigen gebruik van openbare gemeentegrond. Voor 2009 bedraagt de stijging 3,5%. Dit percentage is gebaseerd op de door de Centrale Stad gehanteerde nominale stijging.

Legesverordening 2009

Jaarlijks past Zeeburg de legestarieven aan. Het huidige voorstel past binnen het besluit om de tarieven in Amsterdam gelijk te trekken.

Verordening kwaliteitseisen peuterspeelzaalwerk 2008

Binnen Amsterdam is afgesproken om dezelfde regeling te hanteren voor de kwaliteiseisen voor het peuterspeelzaalwerk en het bijbehorende toezichts- en handhavingskader.

Verantwoording fractiebudgetten 2007

De raadsfracties leggen jaarlijks verantwoording af voor de uitgaven van de fractie.