Gemeente Dalfsen

Vechtdal Overijssel op 16 december in nieuw NCRV programma

04-12-2008

Op dinsdag 16 december a.s. staat het Vechtdal Overijssel centraal in een aflevering van het nieuwe NCRV tv-programma Bosch Beuk & Haan. De uitzending is op Nederland 2 vanaf 19.55 uur. Bosch Beuk en Haan is een wekelijks reportage magazine waarin natuur, cultuur en culinaire aspecten van een gebied onder de aandacht worden gebracht. Het Vechtdal komt met haar natuurlijke en waterrijke schoonheid in beeld.

Brandrode runderen
Nico de Haan gaat op zoek naar de oorsprong van de Vechtanjer, die symbool is geworden voor het Vechtdal en hij bezoekt rust- en broedplaatsen langs de Vecht waar allerlei uiteenlopende vogels wonen. Evelien Bosch maakt in haar tocht door het Vechtdal (in een boot en te fiets) heel concreet kennis met een tastbaar verleden dat door mensen is gemaakt: prachtig gerestaureerde boerderijen in Junne. Ook bezoekt ze het eeuwenoude Vilsteren. Vechtdal runderen die op de oevers langs de meanderende Vecht grazen, vormen de belangrijkste basis voor een gerecht dat Ramon Beuk gaat klaarmaken.

Uitzending
De uitzending op dinsdagavond 16 december maakt onderdeel uit van een reeks aan promotiemiddelen die Vechtdal Marketing inzet om meer landelijke bekendheid voor dit prachtige gebied te krijgen. Vechtdal Marketing heeft in samenwerking met het programma Ruimte voor de Vecht, Waterschap Velt en Vecht, Waterschap Groot Salland en Staatsbosbeheer haar bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze aflevering.