Gemeente Sneek


agenda sneker raad

Herindelingsontwerp op agenda Sneker raad

Op dinsdag 16 december aanstaande vergaderen de gemeenteraden van Bolsward, Nijefurd, Sneek, Wûnseradiel en Wymbritseradiel over het herindelingsontwerp gemeente "Súdwest Fryslân". De vergadering van de gemeenteraad in Sneek begint om 20.00 in de Grote Raadzaal van het stadhuis te Sneek. Het herindelingsontwerp ligt vervolgens acht weken ter inzage. In die periode kunnen burgers en organisaties een zienswijze indienen.

In het herindelingsontwerp is beschreven wat de aanleiding is tot deze gemeentelijke herindeling, hoe het proces verlopen is en welke afwegingen de gemeenten gemaakt hebben ten aanzien van de herindeling. Het herindelingsontwerp is opgesteld in overleg met de vijf betrokken colleges.

Formele start Arhi-procedure
Het herindelingsontwerp is de formele start van de Arhi-procedure ten behoeve van de vorming van een nieuwe gemeente. In het ontwerp worden de criteria uitgewerkt die de Ministerraad heeft vastgesteld in het "Beleidskader gemeentelijke herindeling": draagvlak, bestuurskracht, duurzaamheid, interne samenhang van de nieuwe gemeente, regionale samenhang en evenwicht, planologische ruimtebehoefte.

Inzage vanaf 18 december
Het herindelingsontwerp ligt met ingang van donderdag 18 december 2008 voor een periode van acht weken ter inzage. In die periode kan men een zienswijze indienen bij het eigen college van Burgemeester en Wethouders. Het college zal vervolgens met een reactie op de ingediende zienswijzen komen. Daarnaast kan er in deze periode op bestuurlijk niveau overlegd worden met buurgemeenten. De resultaten van dit overleg worden, samen met de ingediende zienswijzen en de reacties van de vijf colleges daarop verwerkt in het herindelingsadvies. Dit advies zal in april 2009 aan de vijf betrokken gemeenteraden worden voorgelegd.

Als werknaam voor de nieuwe gemeente is gekozen voor Súdwest Fryslân. Let wel: dit is niet de naam van de nieuwe gemeente. Daarover zal later een apart besluit genomen worden.

Het herindelingsontwerp is te downloaden via de website van de gemeente Sneek / /herindeling.

Uitgebreide informatie over het herindelingsontwerp, de voortgang van het proces en de nieuw te vormen gemeente zal vanaf 17 december te vinden zijn op de website www.fusiesudwestfryslan.nl

Downloaden
Het herindelingsontwerp is te downloaden op deze pagina.

Uitgebreide informatie over het herindelingsontwerp, de voortgang van het proces en de nieuw te vormen gemeente zal vanaf 17 december te vinden zijn op de website www.fusiesudwestfryslan.nl Vanaf die datum volgen ook publicaties in diverse Huis-aan-huis-bladen, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad.

Een gemeente uit een stuk