Gemeente Nijefurd


herindelinsontwerp

Extra openbare raadsvergadering: Besluit over herindelinsontwerp

Beeldmerk_Sudwest_Fryslan.jpg
Op dinsdag 16 december aanstaande vergaderen de gemeenteraden van Bolsward, Nijefurd, Sneek, Wûnseradiel en Wymbritseradiel gelijktijdig in hun eigen gemeente over het herindelingsontwerp gemeente "Súdwest Fryslân" (werknaam). Súdwest Fryslân is de werknaam en daarmee niet de naam van de nieuwe gemeente. Daarover wordt een apart besluit genomen. De openbare extra raadsvergadering begint in de gemeente Nijefurd in het gemeentehuis te Workum om 19.30 uur.

Herindelingsontwerp?

Het herindelingsontwerp is de formele start van de Arhi-procedure voor het vormen van een nieuwe gemeente. In het ontwerp wordt ingegaan op de criteria van de Ministerraad volgens het "Beleidskader gemeentelijke herindeling": draagvlak, bestuurskracht, duurzaamheid, interne samenhang van de nieuwe gemeente, regionale samenhang en evenwicht en planologische ruimtebehoefte. In het herindelingsontwerp staan de aanleiding van de herindeling, het verloop van het proces en de afwegingen van de gemeenten voor de herindeling. Het herindelingsontwerp is opgesteld in overleg met de vijf betrokken colleges.

Ter inzage

Het herindelingsontwerp ligt met ingang van donderdag 18 december 2008 voor een periode van acht weken ter inzage. In die periode kan men een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Het college komt vervolgens met een reactie op de ingediende zienswijzen. Daarnaast wordt er in deze periode op bestuurlijk niveau overlegd met buurgemeenten. De resultaten van dit overleg worden, samen met de ingediende zienswijzen en de reacties van de vijf colleges, verwerkt in het herindelingsadvies. Dit advies wordt in april 2009 aan de vijf betrokken gemeenteraden voorgelegd.

Meer informatie

Meer informatie over het herindelingsproces, het herindelingsontwerp en de nieuwe gemeente is vanaf 18 december te vinden op de website http://www.fusiesudwestfryslan.nl
relevante downloads

* Herindelingsontwerp.pdf (5.07 MB)

* Friese versie herindelingsontwerp.pdf (5.07 MB)