IJssellandziekenhuis

8 December 2008

Activiteiten rond de kerst in IJsselland Ziekenhuis

Braderie voor RoPaRun in IJsselland op 16 december

Op dinsdag 16 december van 10.00 - 16.00 uur organiseert het Roparunteam van het IJsselland Ziekenhuis weer een gezellige braderie in de hal. De opbrengsten gaan naar RoPaRun.

Bezoekers vinden hier bijvoorbeeld nieuwe en gebruikte boeken, kaarten geschonken door Hallmark, chocolade tabletten van Van Noppen, schilderijen aangeboden door een patiënt en planten aangeboden door Lemkes Tuinbouwbedrijf.

Ook aan de inwendige mens wordt natuurlijk gedacht en het team biedt een stoelmassage aan.
Daarnaast kunnen bezoekers meedoen aan het enveloppenspel. Dit is een loterij waarbij je een envelop koopt en trekt. In de enveloppe staat welk prijsje je hebt gewonnen. De prijsjes variëren van een cadeautje van de drogist tot een pen of muismat.

Verschillende winkeliers van winkelcentrum De Koperwiek hebben belangeloos artikelen gegeven voor het spel en voor de verkoop!

Iedereen is welkom op de braderie op 16 december.

Zangkoren treden op voor patiënt en bezoeker IJsselland Ziekenhuis

Regelmatig treden zangkoren op in het IJsselland Ziekenhuis. Deze kerst is het uitgangspunt patiënten en bezoekers een meer avondvullend programma te bieden. Zo worden de volgende twee avonden georganiseerd.

Donderdagavond 18 december om 20.00 uur opent koor Xing uit Rotterdam de avond met een repertoire van moderne en klassieke kerstliedjes. Dit koor bestaat uit ca. 25 personen en staat onder leiding van Jeanine de Veer. Pianist is Rene Stolk.

Aansluitend om ca. 21.00 uur verzorgt het Ritmisch koor St. Paul's Singers (behorende bij de R.K. parochie St. Paulus Bekering) uit Capelle aan den IJssel een optreden tot ca. 22.00 uur.

Dit koor, dat onder leiding staat van Femke Kropmans, wordt begeleid door Ferry de Jong op piano en Maarten Bloem op gitaar. De bekendere religieuze kerstmuziek staat op het programma.

Op maandag 22 december om ca. 20.00 uur verzorgen de kinderen van Kinderkoor de Kleinnoot uit Capelle aan den IJssel hun inmiddels traditionele kerstoptreden. Dit koor bestaat uit ongeveer 45 kinderen vanaf 7 jaar en zal vooral de bekende religieuze advent en kerstmuziek laten horen.

Hierna, rond 21.00 uur, brengen zangers en muzikanten van het Leger des Heils uit Rotterdam een uur bekende kerstmuziek ten gehore. Ook deze avond duurt tot ca. 22.00 uur

Bij beide koren zijn momenten van samen zingen ingepland.

Beide avonden zijn voor alle belangstellenden gratis toegankelijk.
---