Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Activiteiten Spinozapark 2009

Eerstvolgende workshop 16 december

50 Betrokken bewoners van Lombardijen gaan vanaf maart 2009 iedere maand een activiteit in het Spinozapark organiseren.

Dit is onder andere het resultaat van het buurtparticipatieproject Spinozapark, ons Park! van het bureau B_in motion en De Ontwerpers. Afgelopen voorjaar schetsten volwassenen, jongeren en kinderen samen met landschapsarchitect Peter Verkade aan een nieuw ontwerp voor het park. Het resultaat is een romantisch groen hart waar iedere Lombardijenaar een plek heeft. Maar de samenwerking heeft ook betrokkenheid van de bewoners opgeleverd: één van de belangrijke voorwaarden om het park te laten bloeien.

De eerste fase van de herstructurering staat eind 2009 gepland. De jongeren van Talenthouse zijn met het idee gekomen om er nu al voor te zorgen dat het park een leukere plek wordt. We willen samen met de oudere buurtbewoners activiteiten gaan organiseren in het park. Tijdens de workshops hebben wij laten zien dat wij geen criminelen zijn maar jongens die de buurt willen opknappen. Nu nodigen wij de mensen uit Lombardijen uit om leuke activiteiten te organiseren zodat we elkaar nog beter leren kennen, aldus Ersin, Erbil, Tico, Brian, Mohamed en Salah. Talenthouse is de plek voor IJsselmonds jongerenwerk nieuwe stijl: zet je gedachten om in plannen.

De komende maanden gaan de bewoners, jong en oud, aan de slag om een activiteitenkalender op te stellen. De bedoeling is dat er vanaf maart iedere maand op een vast tijdstip een kleinschalig evenement in het Spinozapark is. Een optreden, een marktje, een rondleiding, een toernooi, een dansworkshop voor kinderen, een buurtdiner, een winters kampvuur, allemaal ideeën die nu al leven. De harde kern van bewoners die in het voorjaar actief hebben mee gewerkt aan het ontwerp wordt aangevuld met nieuwe bewoners. Ze zijn via een nieuwsbrief en persoonlijk benaderd om mee te doen. Het is een mix van jong en oud en allerlei culturen uit de buurt. Aanstaande dinsdag 16 december worden de eerste activiteiten gekozen en gaan bewoners in commissies aan de slag om de evenementen in de steigers te zetten. In februari wordt de activiteitenkalender Spinozapark 2009 gepresenteerd.

De eerstvolgende workshop is op dinsdag 16 december om 19.30u in Talenthouse aan de Pascalweg 31. Voor informatie kunt bellen met Pien Rosmalen van B_in motion 06 - 39 21 62 20 of 076 - 888 00 97.

info@mijnspinozapark.nl