Kerststal met prijslabel trekt door binnenstad Den Haag

15/12/2008 16:42

Oxfam Novib

Oxfam Novib Pakt Uit

Op dinsdag 16 december trekt een bonte kerststal door de binnenstad van Den Haag. Temidden van het winkelend publiek wil Oxfam Novib hiermee de aandacht vestigen op de actie 'Oxfam Novib Pakt Uit'.

Naast Maria, Jozef, de drie koningen en de kerstengel, maken ook een ezel, een schaap, een kameel en een aantal geiten deel uit van de kerststal. Doel van de tocht is het winkelende publiek te attenderen op een kerstcadeau van Oxfam Novib Pakt Uit. Met de opbrengst van deze cadeaus helpen partnerorganisaties van Oxfam Novib mensen in ontwikkelingslanden die hulp nodig hebben in hun strijd tegen armoede.

Alle cadeaus uit de brochure, maar ook in de mobiele stal zijn voorbeelden van praktische zaken waar mensen in ontwikkelingslanden echt behoefte aan hebben, zoals een geit, een ezel of een schaap. Een van de koningen draagt een dokterstas. Alle deelnemers en voorwerpen in de stal zijn gelabeld met de prijs uit de 'Pakt Uit' brochure

Route

De stoet vertrekt om 12.00 uur vanaf Oxfam Novib aan de Mauritskade 9. Via de Amaliastraat, het Noordeinde, de Hoogstraat, de Schoolstraat loopt men naar de Grote Marktstraat. Hier, ter hoogte van de Bijenkorf, blijft de Pakt Uit kerststal een uurtje staan (1300-14.00 uur) De stoet loopt dezelfde route terug. Einde 15.00 uur.





http://www.oxfamnovib.nl/paktuit


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,