Stadsdeel Amsterdam-Noord

Vernieuwen parkeerontheffingen

Op 1 december 2008 verliep de geldigheid van de ontheffingen voor het parkeren in de blauwe zones in de gebieden Buiksloterwegveer, Mosveld en Grasweg.

Nog niet alle bewoners met een auto hebben de nieuwe ontheffing bij de afdeling Vergunningen van het stadsdeel aangevraagd en/ of afgehaald. Bij het afhalen van de vergunning is een geldig legitimatiebewijs en het kentekenbewijs (met naam- en adresvermelding) van de auto(s) nodig. Voor het afgeven van de ontheffing brengt het stadsdeel voortaan administratiekosten in rekening. Deze kosten bedragen EUR 18,80 per ontheffing.

Regels blauwe zone

Parkeren binnen een blauwe zone mag alleen bij de blauwe streep. Bezoekers kunnen van maandag tot en met zondag tussen 9.00 en 23.00 uur alleen met een parkeerschijf parkeren. De maximale parkeerduur is 2,5 uur.

Brommobielen

Vanaf 1 november 2008 mogen bestuurders van brommobielen alleen nog op straat parkeren. Brommobielen zijn bromfietsen met meer dan twee wielen die niet harder kunnen dan 45 km/u, zoals de Piaggio en de QiQ. Dit betekent dat ook eigenaren van brommobielen een ontheffing nodig hebben om te parkeren in de blauwe zone of in het toekomstige betaald parkeren gebied bij winkelcentrum Boven 't Y. Gehandicaptenvoertuigen, zoals de Canta en de Arola, mogen wel op het trottoir blijven staan.

Voor meer informatie kunnen bewoners bellen naar het nummer 14 020 (Contactcenter Antwoord, gemeente Amsterdam).

Joke Janse
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: (020) 6349 457