ISZF

DELL levert op maat gesneden oplossing voor dataopslag aan ISZF en Leeuwarden

AMSTERDAM, 10 december 2008 - Dell heeft met het ICT Samenwerkingsverband Zuidwest Fryslân (ISZF) en Gemeente Leeuwarden een overeenkomst gesloten om een oplossing voor dataopslag en het databeheer voor in totaal van zeven gemeenten te verzorgen voor een periode van minimaal vijf jaar. Binnen de aanbesteding bleek Dell het beste in staat om een betrouwbare en flexibele storage-oplossing aan te bieden aan de Friese gemeenten.

Het ISZF is in 2004 opgericht met het doel om de continuïteit van de ICT binnen de participerende organisaties van het samenwerkingsverband te garanderen. Het ISZF ziet haar ICT als een universele bodemplaat voor gemeenten. Hierbij worden alle standaardfuncties en de benodigde infrastructuur beschikbaar gesteld op een flexibel, open platform. De individuele gemeenten kunnen op de universele bodemplaat zelf hun specifieke bedrijfsvoering en dienstverlening toepassen.

Juist het gebruik van een open platform maakt het voor het ISZF mogelijk om projecten te starten met andere gemeenten en als hun shared service centrum voor ICT te functioneren. Voor het dataopslagproject werd besloten een alliantie aan te gaan met de Gemeente Leeuwarden. Dit heeft het mogelijk gemaakt om de vereiste initiële investering te kunnen doen in een robuuste en toekomstbestendige oplossing voor dataopslag. Naast de vereenvoudiging van het beheer en aanzienlijke kostenbesparingen is een volledige redundantie gerealiseerd. Leeuwarden en ISZF gaan in de nieuwe constellatie elkaars uitwijklocatie vormen.

Almar Wimer Siebenga, directeur van het ISZF, is ervan overtuigd dat de overeenkomst met Dell een aanzienlijke `win' zal opleveren voor het samenwerkingsverband én voor de gemeente Leeuwarden. "Dell heeft bij de aanbesteding aangetoond zich goed te kunnen inleven in onze vraagstelling naar een betrouwbare en schaalbare opslagomgeving om te anticiperen op het groeiende datavolume. Hun voorstel speelt goed in op het feit dat gemeenten steeds meer 24/7-instellingen worden, met de behoefte aan een navenante IT-infrastructuur."

Voor Bouwe Rijpma, sector manager interne dienstverlening bij Gemeente Leeuwarden, sluit de gezamenlijke oplossing uitstekend aan bij het adagium van de gemeente om kennis te delen met andere gemeenten waar mogelijk. "Het ISZF is in dat opzicht een zeer prettige partij om mee samen te werken. Ze hebben ongeveer dezelfde schaal als wij en zien zich geconfronteerd met vergelijkbare vraagstukken. We konden dus echt gezamenlijk onze behoefte neerleggen. Dell heeft daar goed op ingespeeld door iets aan te bieden volgens een groeimodel. Het zal straks ook voor andere gemeenten mogelijk zijn om eenvoudig aan te sluiten bij de opslagomgeving."

Renzo Taal, directeur Public van Dell Nederland, is verheugd over het vertrouwen dat spreekt uit de toewijzing van de aanbesteding aan de ICT-leverancier. "Om echt toegevoegde waarde te kunnen bieden moet je uitdagingen vanuit de klant kunnen doorgronden. In de publieke sector bestaat steeds meer een behoefte aan transparantie en vereenvoudiging om onderlinge samenwerking te faciliteren. We hebben daar in ons voorstel aan de gemeenten aan geappelleerd. Het is dan uitermate prettig om te zien dat we perfect aansluiten op de dataopslagwensen van het ISZF en de Gemeente Leeuwarden."

Over Dell
DELL luistert naar klanten en levert innovatieve technologie en services die klanten optimale waarde bieden. Dankzij het direct business model is Dell een toonaangevende IT leverancier van hardware en services. Het bedrijf staat op nummer 34 van de Fortune 500. Meer informatie over Dell en haar producten en diensten is te vinden op http://www.dell.nl. U kunt direct met Dell communiceren via verschillende online kanalen op http://www.dell.nl/conversatie. Via de site http://www.dell.nl/RSS kunt u rechtstreeks nieuws van Dell ontvangen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simone Versteeg
Dell

+31 (0)20 674 4737
simone_versteeg@dell.com

Emile Idzenga
AxiCom PR

+31 (0)20 626 4165
emile.idzenga@axicom-benelux.com