Bijna helft van bedrijven wereldwijd bevriest of snijdt in omvang staf

16/12/2008 10:10

Hay Group

Uit Hay Group Global Employee and Staffing Survey blijkt:

Bijna helft van bedrijven wereldwijd bevriest of snijdt in omvang staf

Nederlandse werkgevers maken zich minder zorgen: "Economische crisis is een kans."

Bijna een derde van alle organisaties wereldwijd verwacht de financiële doelstellingen niet te halen. Dit is een verdubbeling sinds maart van dit jaar, toen nog slechts twaalf procent er zo over dacht. Bijna tweederde geeft aan nog wel op koers te liggen. De gevolgen zijn goed merkbaar: 48 procent van de bedrijven bevriest of snijdt in het personeelbestand. Internationaal onderzoeks- en adviesbureau Hay Group deed hiernaar onderzoek, waaraan 2.589 organisaties uit 91 landen deelnamen.

Over het algemeen komen de resultaten van Nederland overeen met de onderzoeksresultaten wereldwijd. Nederlandse organisaties zijn nog iets positiever over de bedrijfsresultaten; 27 procent verwacht een minder goed bedrijfsresultaat ten opzichte van 31 procent wereldwijd. "Ondanks dat het effect van de economische crisis niet overal even sterk is, geven veel organisaties aan dat de economische crisis voor hen goed merkbaar is", zegt Bart Godthelp van Hay Group.

Nederlandse werkgevers houden hoofd koel

De meeste Nederlandse organisaties maken zich echter nog niet veel zorgen en zien de economische crisis juist als een kans. Zorgen die er zijn hebben vooral betrekking op het belonen, motiveren en uitdagen van medewerkers op belangrijke strategische posities. "Het behouden van talent is nu van het grootste belang," aldus Willem van der Lee van Hay Group. "Als extra financiële beloning echt niet binnen de mogelijkheden valt, leg dan de nadruk op een niet-materiële beloning, zoals carrièreontwikkeling, interessant en belangrijk werk. Deze niet-financiële erkenning kan de betrokkenheid van toptalent vergroten."

Bevriezen of snijden

Bijna de helft (48%) van de bedrijven wereldwijd bevriest of snijdt in hun personeelsbestand. Van de Nederlandse organisaties overweegt 17 procent om het personeelsbestand in te krimpen. Nederlandse bedrijven (5%) blijken echter wel minder te snijden in de staf dan mondiaal gezien(7,5%). "Dit valt dus relatief mee, gezien de beschreven malaise in kranten en journaals. Vijf procent is zo slecht nog niet, zeker in verhouding tot het Europese gemiddelde van 9,2 procent," vertelt Godthelp.

Geen salarisstijging

Bijna tweederde van de bedrijven is bezig of overweegt het (de) stijgingspercentage(s) van het basissalaris te herzien. "De stijgingspercentages voor 2009 zijn veelal eerder dit jaar vastgesteld en vormen nu vaak het voornaamste bezuinigingsgebied," licht Van der Lee toe. "Veel managers vergeten dan dat juist werknemers cruciaal zijn om de crisis te weerstaan. Zij houden de organisatie draaiende en investeren in hun toekomst betaalt zich uiteindelijk terug."

Grootste zorgen werknemer

Naast werkgevers, maken ook werknemers zich zorgen over gevolgen van de crisis. Het grootste zorgenkindje is hun baan, gevolgd door de impact op hun salaris. "De deelnemende bedrijven geven aan dat hun medewerkers zich het meeste zorgen maken over baanzekerheid, het gevaar van ontslagen en salarisinperkingen. Ze vragen zich af of ze op den duur in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Besteed aandacht aan de angsten die mensen hebben en zorg voor een helder doel voor iedereen," besluit Van der Lee.

Over het onderzoek

In totaal hebben 2.589 organisaties uit 91 landen van zes continenten afgelopen november deelgenomen aan het onderzoek. De Hay Group's Global Employee Pay and Staffing Survey onderzoekt de effecten van de economische terugval wereldwijd. Er is onderzoek gedaan naar onder andere de verandering van het basissalaris, de variabele beloning en lange termijnbeloningen. Van de 2.589 deelnemende organisaties zijn er 86 uit Nederland.

Over Hay Group

Hay Group is een wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van strategie, organisatie en Human Resources. Hay Group is ruim zestig jaar actief in het ontwikkelen van talent en helpt organisaties beter te werken door mensen te motiveren om optimaal te presteren. Met ruim 2600 mensen, werkzaam in 86 kantoren in 47 landen, werkt Hay Group voor ruim 7000 internationale bedrijven en organisaties. In het Nederlandse kantoor in Zeist werken ruim 200 medewerkers, die samen de ambitie hebben om het werkklimaat in Nederland te verbeteren. Zie ook www.haygroup.nl


- EINDE BERICHT -





http://www.haygroup.com