Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 16-12-2008

Op stilstaande aanhangwagens gebotst

HOOGEVEEN/NIEUW BALINGE Maandag raakten twee weggebruikers gewond doordat ze met hun voertuig op stilstaande aanhangwagens botsten.

Omstreeks 07.30 uur botste op de Buitenvaart in Hoogeveen een 22 jarige bromfietser uit die plaats tegen een geparkeerde aanhangwagen. Het was donker en de aanhangwagen was niet verlicht en stond ook niet onder of vlak bij een lantaarnpaal. De bromfietsers raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De aanhanger was daar neergezet door een 40 jarige vrachtwagenchauffeur uit Boekel. De man is door de politie verhoord. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-199841)

Tegen 17.30 uur botste op de Verlengde Middenraai in Nieuw Balinge een bestelauto tegen een geparkeerde aanhangwagen. Deze aanhangwagen stond wel onder een lantaarnpaal en was daardoor goed zichtbaar. De 38 jarige man uit Zwinderen die de bestelbus bestuurde zag de geparkeerde aanhangwagen te laat en kon niet meer op tijd stoppen. De man is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (09-200032)

Met auto tegen boom

RUINEN Een 22 jarige inwoonster van Hoogeveen raakte maandagavond gewond doordat ze op de Echtenseweg in Ruinen met haar auto tegen een boom botste. De vrouw kwam door onbekende oorzaak met haar auto in een slip en kwam daarna tegen de boom tot stilstand. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (08-200069)

Gewonden na voorrangsfout

EMMEN Door een voorrangsfout botsten maandagmorgen op de kruising van de Brinkenweg met de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen twee autos op elkaar en raakten beide bestuursters licht gewond. De veroorzaakster was een 36 jarige vrouw uit Emmen. Zij verleende geen voorrang aan een 34 jarige vrouw uit Schoonebeek. Beide vrouwen zijn per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (08-199876)

Rijbewijzen ingevorderd

NIEUW AMSTERDAM De politie vorderde maandagmiddag het rijbewijs in van een 55 jarige man uit Nieuw Amsterdam. Hij had gedronken en weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Agenten zagen de man op de Veilingstraat in Nieuw Amsterdam een auto besturen terwijl hij geen gordel droeg. Toen ze hem daarvoor bekeurden roken de agenten dat hij gedronken had waarop hij werd aangehouden. Na het afleggen van een verklaring is de man met een rijverbod van 24 uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-199955)

WACHTUM Een 28 jarige man uit Klazienaveen is voorlopig ook zijn rijbewijs kwijt. Hij reed maandagmiddag met een snelheid van 190 km per uur over de A37 waar max. 120 km per uur is toegestaan. Bij de afslag Oosterhesselen haalde een politiepatrouille de man van de weg waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij een proces-verbaal kreeg voor overschrijding van de max. snelheid.

ERM De politie vorderde maandag het rijbewijs in van een 48 jarige automobilist uit Schoonebeek omdat hij met 157 km per uur over de N34 reed. Op deze weg is max. 100 km per uur toegestaan.

Winkeldiefje

MEPPEL Een 13 jarige jongen werd maandagmorgen in een supermarkt aan de Rembrandtlaan in zijn woonplaats Meppel betrapt toen hij met een pot gel de winkel verliet terwijl hij niet had afgerekend. De politie haalde de jongen op waarna op het politiebureau van hem een verklaring is opgenomen. Daarna is hij overgedragen aan zijn ouders. De politie maakt proces-verbaal op. (08-199813)

Brand in leegstaande school

EMMEN - Maandagavond brak er brand uit in een leegstaand schoolgebouw aan de U. E. Bruiningstraat in Emmen. Het gebouw werd grotendeels verwoest. Vandaag wordt de rest gesloopt. Omdat er regelmatig jeugd in het gebouw is gezien houdt de politie er rekening mee dat jongeren verantwoordelijk zijn voor deze brand. (08-200043)

Politie controleert

ZUIDLAREN Tijdens een verlichtingscontrole in Zuidlaren bekeurde de politie maandagavond acht fietsers die de boel niet voor elkaar hadden.

EMMEN Maandagmiddag hielden politie en belastingdienst een grote verkeerscontrole op de N381 in Emmen. 170 bestuurders werden gecontroleerd op het rijden onder invloed. Geen van hen had teveel gedronken. Vier bestuurders zijn bekeurd omdat ze niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, drie omdat ze het rijbewijs niet bij zich hadden. Eén automobilist werd bekeurd omdat de auto waarin hij reed niet verzekerd was. Voor de belastingdienst was het een vruchtbare controle. Maar liefst 16 personen waar de belasting nog een vordering op heeft werden van de weg gehaald. De totale schuld van deze mensen aan de belastingdienst is ruim 213.000,-. Daarvan betaalden drie personen direct ter plaatse in totaal 10.000,-.

Politie neemt vuurwapens in beslag

HOOGEVEEN De politie doorzocht maandagmorgen n.a.v. een tip een woning aan de helios in Hoogeveen. Volgens de tip zou de bewoner in het bezit zijn van vuurwapens. In de woning vond de politie met behulp van speurhonden een echt pistool met munitie en een niet van echt te onderscheiden namaakpistool. Beide wapens en de munitie zijn in beslag genomen. Het bezit van deze wapens is verboden. De bewoner was niet thuis. Hij wordt binnenkort gehoord. (08-198946)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.