Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


16 dec 2008

CCV-werkbezoeken Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

Het CCV-programmateam Veilig Ondernemen heeft in 2008 een aantal werkbezoeken aan KVO-gebieden afgelegd. De informatie die het CCV tijdens de werkbezoeken kreeg is zeer waardevol om het KVO verder te perfectioneren.

Het CCV heeft de lokale partijen van informatie voorzien om de samenwerking te verstevigen. Die wisselwerking is goed bevallen en in 2009 wordt een vervolg aan de werkbezoeken gegeven. Naar aanleiding van de werkbezoeken is een situatieanalyse gemaakt.

Onder andere is geconstateerd dat het KVO een goede manier van werken is om veiligheidspartners aan tafel te krijgen en te houden, ook als de samenwerking niet helemaal volgens plan verloopt. De neuzen komen dezelfde kant op te staan en dit draagt bij aan een constructief overleg. Uit de situatieanalyse zijn concrete resultaten naar voren gekomen. Deze resultaten leiden tot een aanvulling van de dienstverlening van het CCV aan de KVO-gebieden vanaf 2009.

Concrete besluiten van het CCV naar aanleiding van het werkbezoek:
* Ontwikkelen van de verdere toekomstvisie over de procesondersteuning bij het KVO.

* Nieuwsbrief Veilig Ondernemen wordt uitgebreid met thema's die kunnen worden toegepast binnen KVO-gebieden.
* Het CCV gaat in 2009 door met werkbezoeken, geïnteresseerde KVO-gebieden kunnen zich aanmelden bij het CCV.
* Eind 2009 volgt er wederom een situatieanalyse met adviezen en inzichten voor het CCV ten aanzien van de versterking van het instrument KVO.

KVO-gebieden die geïnteresseerd zijn in een werkbezoek van het CCV in 2009 kunnen zich hiervoor opgeven bij Heleen Grauw.