Gemeente Maassluis

Regiotaxi Waterweg krijgt opstapplaats bij het nieuwe Vlietlandziekenhuis

regiotaxiWaterweg.jpg

Bij de nieuwe locatie van het Vlietlandziekenhuis komt een opstapplaats voor de Regiotaxi Waterweg. Iedereen die een vervoerspas heeft voor de Regiotaxi Waterweg kan hier vanaf maandag 5 januari 2009 gebruik van maken. De opstapplaats bij het nieuwe ziekenhuis in Schiedam is een initiatief van het bestuur van ROGplus en de drie Wmo
-wethouders van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Wethouder Pieter Kromdijk: Ik ben heel blij dat we deze extra service mogelijk hebben kunnen maken.

De Regiotaxi rijdt iedere werkdag tussen 10.00 en 18.00 uur ieder heel en ieder half uur vanaf de Openbaar Vervoer ingang van het ziekenhuis naar het woonadres van de reiziger. Na 18.00 uur, in het weekend en op feestdagen rijdt de taxi volgens een andere regeling, maar is wel gewoon aan te vragen. Zodra de klant klaar is voor de terugrit kan hij met de Taxipaal in de centrale hal van het Vlietlandziekenhuis de terugreis boeken. Om de planning van de route zo soepel mogelijk te laten verlopen, moet de aanmelding wel zo vroeg mogelijk gedaan worden. De aankomst van de Regiotaxi wordt gemeld op een elektronisch bord in de centrale hal van het ziekenhuis.

Bestellen Regiotaxi

Voor de heenreis kan de Regiotaxi op de gebruikelijke wijze besteld worden. Voor het aanmelden van de terugreis vanaf het ziekenhuis kan de Taxipaal in de centrale hal worden gebruikt. Ook voor ritten na 18.00 uur, in het weekend en op feestdagen kan de klant zich via deze Taxipaal aanmelden voor een terugrit. Connexxion zorgt er dan voor dat er zo snel mogelijk een Regiotaxi komt.

Vervoerspas
Voor het vervoer met de Regiotaxi Waterweg is een vervoerspas nodig. Wie nog geen vervoerspas heeft, kan deze aanvragen bij het Wmo-loket in het stadhuis of rechtstreeks bij ROGplus. ROGplus beoordeelt of iemand als gevolg van ziekte, handicap of ouderdom in aanmerking komt voor een Wmo-vervoerspas. Hiermee kan tegen gereduceerd tarief gereisd worden. Deze pas is gratis. Voor de ritten moet wel, net zoals bij het gewone openbaar vervoer, een bedrag voor de opstapzone en per openbaarvervoer zone aan de chauffeur worden betaald.