Gemeente Boskoop


PERSINFO

Nummer : 801

Datum : 15 december 2008

Versnelde aanleg Oostelijke Rondweg

Op 9 december 2008 is een motie aangenomen in de Tweede Kamer. Daarbij is een bijdrage van 6 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de gemeente Boskoop. De aanleg van de Oostelijke Rondweg van Boskoop komt daardoor een stuk dichterbij. De rondweg zal in 2011 worden opgeleverd.

Er wordt hard gewerkt aan een betere bereikbaarheid van Boskoop. Dat is ook nodig, gezien de groei van Boskoop en de omliggende gemeenten. De aanleg van de Oostelijke Rondweg draagt daar in belangrijke mate aan bij. Dit mede door het bedrijfsleven gefinancierde project is in vier fasen opgesplitst. Met het afronden van het Voshol (het rondweggedeelte tussen de Insteek en de Spoelwijkerlaan) is de eerste fase voltooid, twee weken eerder dan gepland. De weg is verbreed naar 6,5 meter en er is een gescheiden fietspad in twee rijrichtingen aangelegd. Omdat daarmee extra verhard oppervlak ontstaat, is ter compensatie vervangend water gegraven. Bijzonder is de dimbare straatverlichting, die 's nachts veel energie bespaart en rekening houdt met het landschappelijke karakter van de omgeving. Langs het Voshol zullen fraaie eikenbomen worden geplant van het type Quercus cerris. Deze bomen treffen we straks aan langs de gehele Oostelijke Rondweg. Zo ontstaat in 2011 een veilige rondweg met een groene uitstraling, die het oostelijke gedeelte van Boskoop goed zal ontsluiten.


---------------------------------------------------------------- Einde Persbericht ----------------------------------------------

Voor vragen kunt u terecht bij de medewerkers van Communicatie, tel. 219558 of 219553.