Gemeente Zederik


Wonen, welzijn en zorg

Help elkaar en doe mee met De Overburen

"De overburen" is eigenlijk gewoon een telefoonsysteem dat er voor zorgt dat je hulp kunt krijgen en/of dat je hulp kunt geven. "Het computersysteem" (de telefoon) weet precies wie wat wil en wie op dat moment even tijd heeft. Je bent als deelnemer bij "De overburen" tot niets verplicht. Je wordt gebeld, kun je niet, dan kom je niet. Je kunt gewoon `nee' zeggen tegen het systeem en dan schakelt "De overburen" door naar een ander. Zo gemakkelijk is het.

Het Project De Overburen is bestemd voor inwoners van de gemeenten Leerdam, Giessenlanden en Zederik. Het is voor mensen die iets (soms maar tijdelijk) niet meer zelf kunnen en voor mensen die zo nu en dan iets voor een ander willen doen. Het gaat om kleine dingen zoals de planten water geven, een boodschap, een keertje de hond uitlaten of medicijnen ophalen.

Hulpvragers en hulpverleners kunnen zich inschrijven bij De Overburen. Als u een hulpvraag heeft, kunt u De Overburen bellen. Terwijl u aan de lijn blijft begint De Overburen direct met zoeken, totdat iemand uit de buurt gevonden is die het klusje kan uitvoeren. U wordt aan elkaar doorverbonden, zodat u samen kunnen afspreken wat precies moet worden gedaan en wanneer dat het beste uitkomt.

Komt er geen contact tot stand, dan wordt u als u op kantoortijden belt, doorverbonden met de servicedesk. Belt u buiten kantoortijden en wordt er niemand gevonden, dan wordt u verzocht om het later nog een keer te proberen.

De hulp die De Overburen biedt is gratis.

Informatie en/of aanmelden

De Overburen is bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur op de telefoon (010) 750 4122. Kijkt u ook eens op de website: www.deoverburen.nl

De servicedesk is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur,

Stichting Welzijn (0345) 63 73 63