Gemeente Enkhuizen

Koninklijke onderscheiding voor de heer W.C. Buiten

Op maandag 15 december heeft burgemeester Baas in de brandweerkazerne een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Willem Cornelis Buiten. De heer Buiten krijgt de versierselen uitgereikt die behoren bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

33 jaar in dienst van de vrijwillige brandweer
Willem Buiten is op 15 december 2008 in totaal 33 jaar in dienst geweest van de vrijwillige brandweer. Zijn officiële in diensttreding was op 14 augustus 1975. Daarvoor was hij al vanaf 14 juli 1973 aan de vrijwillige brandweer van Enkhuizen verbonden. Het was destijds gebruikelijk om pas na verloop van tijd een aanstelling te krijgen. Willem heeft het brandweervak niet van een vreemde. Hij heeft ruim vier jaar samen met zijn vader bij de vrijwillige brandweer van Enkhuizen gezeten. Zijn vader is na 28 dienstjaren eind 1979 met functioneel leeftijdsontslag gegaan.

Echte vrijwilliger
Verder is Willem een echte vrijwilliger waarop altijd een beroep kan worden gedaan. Hij is bij Open dagen en bij de jaarlijkse scholendag altijd present en doet actief mee om van dergelijke dagen een succes te maken. Bij de oefenavonden draait hij al vele jaren mee met de keukendienst om een ieder te verzorgen. Hij heeft een aantal jaren meegedraaid in wedstrijdploegen om zo de kennis op peil te houden. Tot nu is hij nog regelmatig actief als begeleider van de wedstrijdploeg om op die wijze zijn kennis nog over te dragen aan de jongere garde. Dit jaar wordt Willem 55 jaar en zal gebruik maken van het functioneel leeftijdsontslag van de brandweer. Met deze koninklijke onderscheiding werd op passende wijze afscheid van Willem genomen. Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl