Gemeente Coevorden

Hof van Coevorden, monument voor de toekomst

De gemeenteraad heeft besloten dat de bouw van het multifunctionele gemeentehuis `Hof van Coevorden' kan starten. Burgemeester Bert Bouwmeester is blij met het besluit van de gemeenteraad. "Het college heeft zijn nek uitgestoken om dit gebouw te realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat we een multifunctioneel gebouw realiseren waar de hele bevolking straks blij mee zal zijn. Een monument voor de toekomst."

De gemeente Coevorden is binnenkort een gemeentehuis, gecombineerd met een grand café, een raadszaal met theaterfunctie, het Centrum voor de Kunsten CQ en het bankkantoor van ABN AMRO rijker.

De planning is dat de bouw in juni 2009 start en dat er eind 2010 een gebouw staat met de allure zoals die is verwoord in het Wensbeeld. `Hof van Coevorden' is een ontwerp van architect Rau en door de bevolking van Coevorden gekozen als het beste van drie ontwerpen. Het gebouw beslaat straks het hele gebied tussen de Markt en de woningen aan het Kasteel. Uitgangspunt voor de bouw van een multifunctioneel Huis van de Bevolking is steeds geweest het verlevendigen van de Markt door functies toe te voegen die ook 's avonds mensen op de been brengen.

Bert Bouwmeester