Politie Groningen

Dinsdag 16 december 2008

Provincie Groningen, 16-12-2008

Groningen: dronken man aangehouden in horecagelegenheid

In een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen is in de nacht van maandag op dinsdag een 31-jarige man, zonder vaste woonplaats, aangehouden. De benevelde horecabezoeker gedroeg zich in de kroeg erg vervelend en medewerkers wilden dat hij het pand zou verlaten. De verdachte stribbelde tegen en hij maakte daarbij een slaande beweging richting de portiers. Toegesnelde agenten hielden de man aan. De man bleek een wit zakje poeder, vermoedelijk cocaïne, bij zich te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: winkeldief aangehouden

Een 25-jarige man uit Groningen is maandagmiddag in een winkel aan de Westerhaven in Groningen aangehouden. De stadjer bleek een hoesje voor een I-pod te hebben gestolen. Tegen de dief wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: voetgangster overleden aan verwondingen

De 39-jarige voetgangster uit Groningen die donderdagmorgen bij een ongeval betrokken was, is zondagmiddag aan haar verwondingen overleden.

Een 33-jarige automobilist uit Groningen reed de vrouw donderdag aan op het moment dat zij het Damsterdiep in haar woonplaats over stak. De vrouw stak vermoedelijk tussen een aantal stilstaande autos over, waarna de man haar niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer werd gestabiliseerd door een getuige, totdat de ambulance en het traumateam kwamen. De Groningse werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Ter Apel: verwarde man aangehouden voor vernielingen

Een 30-jarige inwoner uit Ter Apel is maandagmiddag aangehouden aan de Ter Apelervenen in zijn woonplaats. De verdachte vernielde in een caravan de inboedel van een ander. De man maakte op de agenten een erg verwarde indruk. Hij was een dag daarvoor ook al op het politiebureau geweest voor hetzelfde vergrijp. Na het verhoor werd hij overgedragen aan de hulpverlening.

Sauwerd en Stadskanaal: hennepkwekerijen opgerold

In de woning aan de Singelweg in Sauwerd trof de politie maandagavond meer dan twaalfduizend stekplantjes en een grote hoeveelheid hennepattributen aan. In een woning aan de Groningerlaan in Stadskanaal trof de politie maandagmorgen 232 hennepplanten aan. De stekjes, de planten en de apparatuur werden door de politie in beide gevallen in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de eigenaren van de kwekerijen.

Leek: automobilist botst op A7 op vrachtwagen

Een 47-jarige man uit Harlingen is maandagavond op de A7 gewond geraakt toen hij met zijn auto achterop een vrachtwagen botste. De man was afgeleid doordat hij bezig was met de navigatieapparatuur in zijn auto en botste daardoor op zijn voorganger, een 37-jarige vrachtwagenbestuurder uit Terherne. De automobilist moest door de brandweer uit zijn voertuig geknipt worden. Hij is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Leek: Siert Evers nieuwe unitchef

Siert Evers (47) is sinds deze maand de nieuwe chef van de politie in de gemeenten Leek, Grootegast en Marum. Hij was al ruim een maand waarnemend chef van de politie in deze omgeving. De man die opgroeide in het Westerkwartier werkte voordat hij aangesteld werd als unitchef als operationeel leidinggevende in Leek. Daarvoor was hij chef van de verkeerspolitie in Groningen. Evers volgt Geert Engberts op die een beleidsfunctie binnen het politiekorps gaat vervullen.

Vriescheloo: inbraak in bedrijfspand

Bij een bedrijfspand aan de Industrieweg in Vriescheloo is afgelopen weekend twee keer ingebroken. Zowel zaterdag op zondag, als zondag op maandag wisten dieven het pand binnen te komen. Daarbij is grof geweld gebruikt en ontstond veel schade. Bij beide inbraken wisten de verdachten onder andere een onbekend geldbedrag en camera-apparatuur mee te nemen. Een medewerker van de organisatie doet dinsdag aangifte. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan.

Foxhol: nekklachten na aanrijding

Een 55-jarige automobiliste uit Groningen is maandagmorgen gewond geraakt op de Woldweg in Foxhol. De vrouw moest vanwege verkeersdrukte afremmen. Een 36-jarige automobilist uit Gorredijk merkte dit te laat op en reed tegen de achterkant van het voertuig van de Groningse. De bestuurster is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Opende: beschonken bestuurder in sloot

Een 43-jarige man uit Leek is maandagnacht met zijn auto in Opende in de sloot gereden. De Leekster wilde keren op de Leidijk, maar reed per ongeluk verder achteruit dan de bedoeling was. De bestuurder kon zelf uit het voertuig komen. Zijn auto moest door een bergingsbedrijf uit het water worden gehaald. Agenten roken direct bij aankomst een alcohollucht. Op het politiebureau bleek dat de man bijna 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie heeft het rijbewijs in beslag genomen.

Usquert: controle kwijt door klei op weg

Een laag klei was zaterdag de oorzaak van een verkeersongeval op de Oostelijke Polder Opweg in Usquert. Een 30-jarige automobilist uit Den Andel reed over de weg en raakte plotseling de macht over het stuur kwijt. Hierdoor schoot het voertuig in de naastgelegen sloot. De man kwam er met een nat pak vanaf. De politie maakt proces-verbaal op tegen het bedrijf dat in de omgeving aan de werk was geweest en voor de kleilaag op het wegdek had gezorgd.