Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#71 Stadsdeelbestuurder Werner Toonk treedt af

16 december 2008

Werner Toonk (VVD) heeft dinsdag 16 december zijn ontslag ingediend. Hij treedt met onmiddellijke ingang af als lid van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West. Reden voor zijn aftreden is de komende besluitvorming over de zondagopenstelling van winkels in Oud-West.

Werner Toonk: "Ik vind de zondagsopenstelling van de winkels in Oud-West een erg belangrijke zaak. De discussie gaat ondertussen te veel over mij en over de wijze waarop ik hierover naar buiten ben getreden. Binnen het DB wordt hier verschillend over gedacht. Het grote belang dat ik hecht aan de zondagopenstelling, maakt dat ik aftreed, zodat het debat kan gaan over de inhoud." De deelraad neemt vanavond een besluit over de zondagopenstelling.

Werner Toonk (35) is sinds 2002 lid van het dagelijks bestuur. Sinds 2006 is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles Verkeer, Openbare Ruimte en Groen, Reiniging, Economie, Bestuur en Concern.

Stadsdeelvoorzitter Bouwe Olij en portefeuillehouder Yvonne Lammers respecteren de keuze van Werner Toonk en spreken hun waardering uit voor zijn inzet voor Oud-West in de afgelopen jaren.

De portefeuilles van Toonk worden voorlopig waargenomen door Olij en Lammers.