Gemeente Gouda


Gemeente helpt kinderboerderij Goudse Hofsteden (16-12-2008)

Om te zorgen dat jong en oud de dieren op de kinderboerderij Goudse Hofsteden kunnen blijven bezoeken, gaat de gemeente de boerderij financiële ondersteuning bieden. Hierdoor krijgt de Goudse Hofsteden de ruimte om te werken aan organisatorische verbeteringen en een gezonde financiële huishouding.

De boerderij had te kampen met financiële tekorten. Deze tekorten zijn ontstaan door extra inzet van personeel en noodzakelijke onderhoudsbeurten om het tot een veilige plek te maken. Dat dit is gelukt, blijkt uit het feit dat de boerderij onlangs een predikaat `Goed voor elkaar' heeft ontvangen. Dit predikaat geeft aan dat de locatie voldoet aan de wettelijke eisen vanuit de Flora en Fauna wet, de ARBO-wet en de Gezondheids- en Welzijnswet voor dieren. De gemeente ondersteunt na een gronding vooronderzoek tevens met extra expertise en een gedelegeerd bestuurslid.

Een boerderij met uiteenlopende activiteiten

De kinderboerderij is het hele jaar open voor publiek en wordt per jaar tussen de 60.000-90.000 keer bezocht. Zij biedt onderdak aan schoolklassen (lessen Natuur en Milieueducatie) en het is een populaire stageplek voor scholieren. Er zijn jaarlijks veel activiteiten voor bezoekers (seizoensgebonden jaarfeesten etc) en er zijn wekelijks meerdere kinderfeestjes. Verstandelijk gehandicapten komen wekelijks langs en daarnaast bezoeken ouders en grootouders met hun (klein)kinderen de kinderboerderij veelvuldig.

Naast de functie als stedelijke basisvoorziening, dragen zij bovendien bij aan diverse activiteiten zoals de Goudse Hofstedendagen, de kaas- en ambachtmarkt en de Levende Kerststal op de Markt.


---