Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Speelplek aan het Graze Weitje

Gemeentewerken is gestart met opknapbeurt

Vorige week is Gemeentewerken gestart met het opknappen van de speelplek aan het Graze Weitje, tussen de bomen. Dit is al lang de wens van omwonenden en (de leerlingen van) de Van Brienenoordschool. Vooral de slechte staat van de voetbalplek is velen een doorn in het oog.

De deelgemeente IJsselmonde, Woonbron, de Van Brienenoordschool en Stichting Kinderopvang IJsselmonde hebben de handen ineen geslagen en een plan gemaakt. Het plan is om een kunstgras voetbalveld neer te leggen op de huidige voetbalplek. Daar omheen wordt het terrein ook aangepakt; de zachte ondergrond van kunstgras onder de speeltoestellen wordt groter, er komt een breed tegelpad naar de speeltoestellen en de school, de zitplek bij de zandbak wordt opgefrist en de haag aan de Cranendonckweg wordt flink gesnoeid.

Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat het Graze Weitje weer een paar jaar vooruit kan als veilige en prettige speelplek!

Nog in 2008 worden de eerste voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De ondergrond voor de kunstgrasmat op de voetbalplek wordt aangebracht door de firma Schotgroep. Naar alle verwachting is eind januari het werk klaar. Dit is echter afhankelijk van het moment waarop de kunstgrasmat geleverd kan worden. Tijdens de werkzaamheden zullen delen van het terrein niet bruikbaar zijn. Wij vragen daarvoor uw begrip en medewerking.

Voor vragen over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer K. van Roon van Gemeentewerken, tel. (010) 492 50 48, bereikbaar tussen 07.30 en 16.00 uur. Voor overige vragen kunt u terecht bij mevrouw F. Stam van deelgemeente IJsselmonde, tel. (010) 4798 257 of per mail femke.stam@ijsselmonde.rotterdam.nl.