Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

100e lid schoolsportvereniging Beverwaard!

trainen met een echte club in je eigen gymzaal

In samenwerking met Rotterdam Sportsupport en het NOC/NSF is vorig jaar op de RK Regenboog het project schoolsportvereniging (=ssv) gestart. Het project is in het leven geroepen door Sportsupport nadat uit onderzoek was gebleken dat er relatief weinig sportverenigingen in de wijk zijn.

Wat houdt de ssv dan precies in?
Verenigingen die vlak buiten de Beverwaard liggen geven geen training op het eigen complex, maar komen direct na schooltijd een training verzorgen in de gymzaal van school. De wedstrijden worden wel gewoon bij de club gespeeld. Inmiddels zijn er 6 verenigingen die zijn verbonden aan de ssv Beverwaard: Tafeltennisclub AA-DRINK/Feijenoord van Teylingen, voetbalclub SV Bolnes, turnvereniging Spartaan turnen, honk- en softbalvereniging Sparta-Feyenoord, voellybalclub Volley-Zuid en als laatste de judovereniging GOSH sport.

Het project is vorig gestart op RK de Regenboog, waarna later dat jaar ook PC de Regenboog is aangesloten bij de ssv. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle scholen uit de Beverwaard mee zullen doen met de ssv.

Dat de schoolsportvereniging een groot succes is, blijkt wel uit het aantal kinderen dat inmiddels lid is geworden. Zo werd vorige week vrijdag het 100ste lid welkom geheten. Melisha Kama uit groep 3 van RK de Regenboog is lid geworden van turnen. Melisha kreeg een aantal mooie cadeaus. Zo kreeg ze een mooi t-shirt, een voetbal, een hockeystick en een cadeaubon. Ze kreeg dit niet van zomaar iemand overhandigd, nee de echte Sinterklaas heeft het persoonlijk aan Melisha gegeven! Een hele bijzondere dag. Melisha, heel veel plezier met turnen.