Gemeente Scheemda


Gemeente sluit vrijwilligersverzekering af

Alle vrijwilligers goed en compleet verzekerd

Scheemda heeft veel vrijwilligers. Om zeker te zijn van een goede verzekering heeft het college besloten om via de Vereniging Nederlandse Gemeenten de vrijwilligers basis- en pluspolis af te sluiten. Hiermee zijn alle vrijwilligers met ingang van 1 januari 2009 goed en compleet verzekerd.

Vrijwilliger

Iedereen die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werk verricht voor anderen en/of voor de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend, is vrijwilliger. Vrijwillige brandweermensen en vrijwillige politiemedewerkers zijn uitgesloten van dekking voor de afgesloten verzekering. Mantelzorgers en stagiaires in het kader van maatschappelijke stage vallen eveneens niet onder de definitie van vrijwilligers.

Alle vrijwilligers zijn verzekerd, ongeacht de leeftijd en er geldt geen minimum aantal uren. Ook eenmalige activiteiten, kerkelijk werk en buurtactiviteiten vallen onder de verzekering.

De polis

Gemeente Scheemda sluit twee verzekeringspakketten af. De basispolis geeft een complete dekking voor de vrijwilliger: ongevallen -, persoonlijke eigendommen- en aansprakelijkheidsverzekering. De pluspolis bevat een rechtsbijstand- en
bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers en een aansprakelijkheids- en verkeersaansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen.

Werkwijze: eenvoudig, gemakkelijk en zonder registratie

De verzekeringspakketten bieden een zeer ruime dekking. Bijkomend voordeel is dat er geen administratie of registratie van de vrijwilliger nodig is. Dus ieder vrijwilliger, actief in de gemeente of actief voor een organisatie uit de gemeente, is verzekerd.

Schade, en dan?

Het schadeformulier is volgend jaar te vinden op www.scheemda.nl. Het ingevulde formulier gaat naar de gemeente die het vervolgens naar de verzekeraar stuurt. De schade wordt rechtstreeks door de verzekeraar met de benadeelde afgewikkeld.

Meer informatie

Voor meer informatie en voor details van het verzekeringspakket kunt u kijken op bijgaande PDF's.


* Meest gestelde vragen.pdf

* verzekeringsoverzicht VNG Vrijwilligerspolis.pdf