Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Brief aan Tweede Kamer over overzicht rijksbrede uitgaven Nederlandse Antillen

11 december 2008

Hierbij doe ik u het overzicht toekomen van de rijksbrede uitgaven richting de Nederlandse Antillen. Zoals ik dat tijdens de begrotingsbehandeling van hoofdstuk IV Koninkrijksrelaties 2009 heb toegezegd, d.d. 23 oktober 2008.

Het overzicht laat zien, dat verreweg de meeste uitgaven via het daarvoor bestemde begrotingshoofdstuk IV verlopen (EUR 348,6 mln.). Slechts 3,1% (EUR 11,3 mln.) van de totale uitgaven loopt via andere begrotingshoofdstukken. Hiervan zijn EUR 3 mln. eenmalige uitgaven ten laste van begrotingshoofdstuk XII (Verkeer en Waterstaat) voor de renovatie van de landingsbaan op Bonaire.

In het overzicht zijn de extra uitgaven in het kader van noodzakelijke investeringen op de BES eilanden met betrekking tot het voorzieningenniveau niet meegenomen. Deze middelen ad EUR 12 mln. staan momenteel nog op begrotingshoofdstuk IV. Bij voorjaarsnota 2009 ben ik voornemens deze middelen over te boeken naar de betreffende begrotingshoofdstukken. Het gaat per departement om de volgende middelen:

* Justitie VI (EUR 1 mln.)
* Binnenlandse Zaken VII (EUR 1 mln.)
* Onderwijs Cultuur en Wetenschap VIII (EUR 4 mln.)
* Volksgezondheid Welzijn en Sport XVI (EUR 3 mln.)
* Jeugd en Gezin XVII (EUR 3 mln.)

De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten

Bestanden


* Overzicht uitgaven na 2009 rijksbreed (14 Kb) | Pdf-icoon Pdf-bestand

Naar boven

---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties