Politie Hollands Midden


Datum: 16 december 2008

Politie Hollands Midden Politie neemt 10 rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend 10 rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Van drie bestuurders kon geen rijbewijs ingenomen worden omdat zij niet in het bezit waren van een (geldig) rijbewijs. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor de ervaren bestuurder op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Lisse werd op zondag 14 december een 54 jarige Lisser aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden met een kapotte koplamp en hielden hem staande op de Valkstraat. De voorlopige ademtest op straat gaf een A van Alert aan, waaruit bleek dat hij vermoedelijk onder invloed was. De definitieve ademanalyse mislukte en ook bloedafname was geen succes. Uiteindelijk zal zijn urine onderzocht worden. De uitslag van dit onderzoek duurt even. Gedurende het onderzoek is zijn rijbewijs ingenomen.

De politie heeft in Noordwijkerhout een 24 jarige man uit Noordwijk aangehouden nadat hij met zijn auto te water was geraakt langs de Langevelderlaan te Noordwijk. Hij was van de plaats van het ongeval weggelopen en kon uiteindelijk op de Dorpsstraat aangehouden worden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en onder invloed de auto bestuurd te hebben. Hij blies een uitslag van 345 ug/l. Wonderbaarlijk had hij niets aan het ongeval over gehouden.

Op maandag 15 december rond 09.57 uur een auto uit de bocht gevlogen op de Langevelderweg in Noordwijkerhout. De twee inzittenden konden zelfstandig uit de auto komen. De verdachten waren vervolgens weg gelopen van het ongeval, maar konden even later door agenten worden aangehouden. De bestuurder een 24 jarige man met de Poolse nationaliteit blies een uitslag van 1035 ug/l. Ver boven de limiet van 220 ug/l waarop zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 72 jarige vrouw uit Oegstgeest is zondag 14 december, rond 20.30 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op de Lange Voort had zij met haar auto een aantal paaltjes uit de grond gereden. Op het politiebureau blies zij een uitslag van 605 ug/l waarop haar rijbewijs werd ingenomen. In 2004 was zij al eens eerder aangehouden wegens het rijden onder invloed. Zij blies toen een uitslag van 470 ug/l.

Agenten zagen op maandag 15 december rond 00.15 uur een auto rijden die de rotonde van de Haaswijklaan met de Kleijn Profijtlaan langs de verkeerde zijde nam. De agenten besloten de auto te volgen en hielden de bestuurder en de inzittenden staande op de Cleveringalaan in Oegstgeest. Uit de auto kwam een behoorlijk hevige alcohollucht. Bovendien droegen de passagiers geen gordel. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een uitslag van 565 ug/l blies. Als beginnend bestuurder was dit ver boven de limiet en kon hij zijn rijbewijs inleveren.

De politie heeft op vrijdagavond 12 december een 29 jarige man uit Voorschoten aangehouden op de Sweelinckhof in Voorschoten. De verdachte stond met zijn auto midden op de weg stil en hing over zijn stuur. Even daarvoor had hij vermoedelijk op de Bachlaan een paaltje aangereden. Op het bureau is de verdachte onderworpen aan een blaastest, maar daaruit bleek dat hij niet onder invloed was van alcohol. Omdat het vermoeden was dat hij onder invloed van verdovende middelen achter het stuur plaats had genomen is er bloed afgenomen wat getest zal worden op drugs.

Op zaterdag 13 december werd een 36 jarige Leidenaar aangehouden op de Voorschoterweg in Voorschoten. Hij blies een uitslag van 620 ug/l waarop hij zijn rijbewijs kon inleveren. Hij bleek in 2005 ook al eens aangehouden te zijn voor het rijden onder invloed, hij blies toen een uitslag van 675 ug/l.

In Nieuwveen is een 37 jarige Pool aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij werd op maandag 15 december, rond 01.14 uur staande gehouden op de A.H. Kooistrastraat en blies een uitslag van 420 ug/l. Omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs kon deze ook niet ingenomen worden. De verdachte is met een dagvaarding weer naar huis gestuurd.

Een 25 jarige man uit Waddinxveen is op de Goudseweg in Bodegraven aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte werd staande gehouden en al snel bleek dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur gekropen was. Op het politiebureau blies hij op het ademanalyseapparaat een uitslag van 875 ug/l. Normaal gesproken zou zijn rijbewijs ingenomen zijn, maar het rijbewijs bleek al bij een eerdere aanhouding ingenomen te zijn. In 2005 en in 2006 was hij namelijk al eens aangehouden wegens het rijden onder invloed, hij blies toen respectievelijk een uitslag van 460 ug/l en 680 ug/l. De auto van de verdachte was achtergelaten op de Goudseweg. Agenten wilden de sleutels terugbrengen, maar zagen de auto hen halverwege tegemoet rijden, waarschijnlijk werden de reservesleutels gebruikt. De bestuurder, een 21 jarige man uit Waddinxveen, werd aan de kant gezet en moest ook blazen. Ook hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en blies op het ademanalyseapparaat 360 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is, kon ook hij zijn rijbewijs inleveren.

Een 57 jarige man uit Rotterdam is in Moordrecht op de A20 aangehouden. Een agent kwam de man tegen terwijl hij 70 km/u over de Rijksweg A20 reed. Op het moment dat de agent een volgteken gaf , ging de bestuurder 50 km/u rijden. De bestuurder werd aan de kant gezet en aangehouden. Omdat al snel duidelijk werd dat hij onder invloed verkeerde kon hij mee naar het politiebureau. Op het politiebureau blies hij een uitslag van 830 ug/l waarop hij zijn rijbewijs kon inleveren.

Op zaterdag 13 december heeft de politie in Nieuwerkerk aan den IJssel een 51 jarige vrouw uit deze plaats aangehouden. Agenten zagen haar slingerend over de Schielandweg rijden waarop de agenten besloten haar een stopteken te geven. Op het Lelieveld voldeed ze daar moeizaam aan. De bloeddoorlopen ogen, de dubbele tong gaven de agenten redenen genoeg om een blaastest af te nemen. Dit had echter geen succes waarop uiteindelijk is besloten een bloedproef af te laten nemen zodat dit getest kan worden op de aanwezigheid van alcohol. Het rijbewijs is gedurende het onderzoek in beslag genomen.

Een 29 jarige bestuurder uit Ouderkerk aan den IJssel is aangehouden op de Kerkweg nadat hij tegen een lantaarnpaal was opgereden. De auto belandde op zijn dak. Het ongeluk vond plaats op zaterdag 13 december, rond 17.10 uur. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau lukte het niet om een blaastest af te nemen. Hij weigerde een bloedtest waarop zijn rijbewijs werd ingenomen.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog 8 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder en in één geval om een minderjarige bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Leiden (2x), Nieuwerkerk(2x), Nieuwkoop, Oegstgeest, Noordwijkerhout en Gouda.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.



Politie Hollands Midden