Meerderheid Stichting WPC stemt in met regeling beleggingsverzekering

16/12/2008 11:47

Nationale-Nederlanden N.V.

Persbericht 16 december 2008

Meerderheid deelnemers Stichting WPC (Woekerpolis Claim) stemt in met regeling beleggingsverzekeringen

Een ruime meerderheid van de polishouders van Nationale-Nederlanden, Postbank Verzekeringen en RVS die bij de Stichting WPC zijn aangesloten, stemt in met de overeenkomst die in november tussen de genoemde verzekeraars en de consumentenorganisaties werd bereikt. Dit blijkt uit de uitkomst van de peiling die de Stichting WPC vandaag heeft gepubliceerd. In totaal bracht meer dan 75% van de bij Stichting WPC aangesloten polishouders een stem uit, waarvan 99,5% met de regeling instemde.

In de op 21 november jl. aangekondigde overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de maximale hoogte van de kosten van beleggingsverzekeringen die afgesloten zijn bij Nationale-Nederlanden, Postbank Verzekeringen en RVS.

Met de stichtingen is destijds afgesproken dat de meerderheid van de bij de stichtingen aangesloten polishouders met de overeenkomst moesten instemmen. Met de uitkomst van de peiling van Stichting WPC wordt ruimschoots voldaan aan deze voorwaarde. Ook wordt de gerechtelijke procedure van de Stichting WPC en de Vereniging Consument & Geldzaken tegen Nationale-Nederlanden betreffende beleggingsverzekeringen als gevolg van deze uitkomst beëindigd.

Naar verwachting zal de Stichting Verliespolis begin januari 2009 de peiling onder haar deelnemers afronden.





http://www.nn.nl/