Politie Gelderland-Zuid

Toezichthouders beledigd

Nijmegen, 16-12-2008 o Maandagmiddag zijn twee mannen van 39 en 40 jaar uit Groesbeek aangehouden voor belediging van twee toezichthouders van de gemeente Nijmegen.

De twee toezichthouders waren bezig met hun surveillance in het centrum van Nijmegen en troffen een bestelbusje op de Mariënburg aan. Eén van de toezichthouders sprak de bestuurder aan op het feit dat de auto daar niet mocht staan. Toen de toezichthouder zei dat hij daarvoor een bekeuring kreeg reageerde de bestuurder zeer agressief. Ook de medepassagier gedroeg zich erg agressief. De toezichthouders werden bedreigd en voor alles en nog wat uitgemaakt. Inmiddels waren er al wat collega toezichthouders bij gekomen en werd beide verdachten te verstaan gegeven dat ze zouden worden aangehouden.

De bestuurder kon ter plaatse worden aangehouden. De medepassagier rende weg maar kon even later worden aangehouden op de Hertogstraat. Beide verdachten zijn aan de politie overgedragen en werden op het politiebureau ingesloten. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt. (14)

Laatst gewijzigd 16-12-2008 11:59 | © Regio Gelderland-Zuid |