Gemeente Achtkarspelen


Gast van de raad

Gast van de raad

De gemeenteraad van Achtkarspelen organiseerde donderdag 11 december voor het eerste een gast van de raad. Vijf inwoners van de gemeente waren uitgenodigd om de raadsvergadering bij te wonen. Zij kregen vooraf persoonlijk uitleg over de raadvergadering door burgemeester Tjeerd van der Zwan, wethouder Sjon Stellinga en de raadleden Anneke Jongejan (Pvda) en Sjoerd Groenhof (FNP).

De gast van de raad is een nieuw initiatief van de gemeenteraad van Achtkarspelen om de politiek dichter bij de burger te brengen. Te gast waren Jelle van der Meulen en Ank Rippen uit Buitenpost, Feike Jan de Bruin uit Augustinusga, Freddy Spinder uit Harkema en Aliene van der Veen uit Augustinusga.

De vijf genodigden hadden over het algemeen weinig ervaring met de lokale politiek. Voormalig ambtenaar Jelle van der Meulen en jongerenraadslid Aliene van der Veen vormde hierop een uitzondering.

De gasten werden onthaald op een koud buffet. Tijdens het diner gaven de raadsleden en burgemeester en wethouder uitleg en beantwoorden vragen. Daarna begon de raadsvergadering.

De gasten van de raad waren erg enthousiast over het nieuwe initiatief. Allen vonden ze dat de gemeentepolitiek op deze manier meer ging leven.

Wilt u ook een keer uitgenodigd worden als gast van de raad? Neem dan contact op met de griffie van de raad, tel.: (0511) 54 81 06 of e-mail raadsgriffie@achtkarspelen.nl.