AutoRai

Suzuki slaat Wereldkampioenschap Rally 2009 over

(12/16/2008)
Suzuki Motor Corporation schort de deelname aan het FIA World Rally Championship (WRC) op. Dit jaar beleefde het Suzuki World Rally Team met twee Suzukiâs SX4 WRC zijn debuut in het Wereldkampioenschap Rally.

Als reactie op de wereldwijd teruglopende economie en de daarmee samenhangende afname van de autoverkopen neemt Suzuki diverse maatregelen. Suzuki legt de focus op kernactiviteiten als de productie van personenautoâs en de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologie en nieuwe aandrijflijnen. De consequentie hiervan is dat de WRC-activiteiten voor 2009 worden opgeschort.

Suzuki nam sinds 2002 met de Ignis Super 1600 deel aan het Junior World Rally Championship (JWRC) en behaalde tweemaal de wereldtitel bij de rijders. Gemotiveerd door dit succes maakte Suzuki in 2008 met de SX4 de overstap naar het WRC. Deelname aan de rallysport heeft een zeer positief effect gehad op de productontwikkeling, de marketingactiviteiten en het merkimago van Suzuki in Europa.

Suzuki blijft de komende tijd steun verlenen aan klantenteams die deelnemen aan het JWRC en aan lokale initiatieven in de autosport, zoals de Swift Cup waarin alle deelnemers met Swiften Super 1600 tegen elkaar strijden.

Suzuki dankt sponsors en fans voor de grote steun aan zijn rallydeelname. Het merk past de ervaringen uit het JWRC en het WRC toe om topproducten te ontwikkelen voor zijn klanten.