Gemeente Cromstrijen


Controle verkooppunten vuurwerk

(16-12-2008)

De gemeente Cromstrijen houdt ook dit jaar een controle op de verkoop van vuurwerk. In samenwerking met de verkooppunten, milieudienst Zuid-Holland Zuid en (regionale) brandweer doet de gemeente er alles aan om het nieuwe jaar knallend, maar ook veilig in te gaan.

Al in oktober zijn de verkooppunten en bijbehorende opslagplaatsen voor de eerste keer gecontroleerd. Rond die tijd is er in de meeste verkooppunten nog geen vuurwerk aanwezig, maar wel kan worden nagegaan of de regels worden nageleefd. Als dat niet het geval is, zijn de ondernemers nog in de gelegenheid om eventuele gebreken te herstellen. Alles moet eerst in orde zijn, voordat er vuurwerk mag worden opgeslagen.

Bij de controles wordt onder meer gekeken of de sprinklerinstallatie functioneert, overige blusmiddelen gekeurd zijn en de bouwkundige eisen van de vuurwerkkluizen nog voldoen.

Rond de verkoopdagen ( 29, 30 en 31 december) vinden er wederom controles plaats. Er wordt dan toezicht gehouden of de opslag conform de voorschriften plaatsvindt en of er niet teveel vuurwerk wordt opgeslagen. Daarnaast wordt gecontroleerd of de nooduitgangen vrij blijven van obstakels en of de bereikbaarheid voor de hulpdiensten is gewaarborgd.

Om voor u duidelijk te maken, welk verkooppunt voldoet aan de voorschriften, wordt hier een poster opgehangen.