Gemeente Cromstrijen


Vuilnisman vijf euro goedkoper (16-12-2008)
Op dinsdag 9 december heeft het algemeen bestuur van de Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard (RAD) besloten de afvalstoffenheffing met ¤ 5,00 te verlagen. Het tarief voor de inwoners van de Hoeksche Waard daalt hierdoor tot een bedrag van ¤ 235,00 per jaar voor een huishouden van 2 of meer personen, en tot ¤ 193,00 voor een eenpersoonshuishouding.

In juni bij de vaststelling van de begroting 2009 was al rekening gehouden met gelijkblijvende tarieven. De stand van de reserve tariefsegalisatie en de uitkomst van de GFT aanbesteding maken een eenmalige aanpassing van het tarief mogelijk zonder de uitgangspunten van de begroting te wijzigen. Ook voor de komende jaren zijn de verwachtingen positief. Op grond van de huidige vooruitzichten behoeft de afvalstoffenheffing de komende jaren slechts met 1.2% per jaar te stijgen.

SVHW

In het afgelopen jaar besloot het algemeen bestuur van de RAD toe te treden tot het SVHW. Dit betekent, dat de inwoners van de Hoeksche Waard vanaf 1 januari 2009 de afvalstoffenheffing via het SVHW gaan betalen. Tot nu toe is de afvalstoffenheffing geïnd via Eneco. De afvalstoffenheffing was opgenomen in het maandelijkse voorschotbedrag, deze manier van inning stopt per 1 januari 2009. Het SVHW verstuurt de aanslagen afvalstoffenheffing 2009 met dagtekening 28 februari 2009. Het totale bedrag dient uiterlijk 31 mei 2009 betaald te zijn, tenzij men de andere gemeentelijke belastingen al via automatische incasso aan het SVHW betaalt. De afvalstoffenheffing wordt dan ook automatisch in 10 termijnen geïncasseerd.