Ingezonden persbericht


Amersfoort, 16 december 2008

Diabetes Fonds vraagt aandacht voor domino-effect van diabetes

Diabetes Fonds vestigt eerste online dominorecord

De online domino-actie van het Diabetes Fonds is afgesloten met een spectaculair record. Ruim 13.500 online bouwers speelden mee en plaatsten bijna 1,2 miljoen dominostenen in de digitale dominovelden. Deze speelvelden zijn omgetoverd in prachtige meesterwerken met de mooiste kleuren, vormen en illustraties. Het is de eerste keer dat er een online dominorecord is gevestigd en daarmee heeft het Diabetes Fonds de primeur. Prijswinnaars zijn de bouwers van de 27 velden waarop het meest is gestemd. Het Diabetes Fonds vraagt met deze actie aandacht voor het domino-effect van diabetes. Want nog steeds is onvoldoende bekend dat diabetes een eerste stap is in een reeks van aandoeningen.

Het online dominospel ging tegelijkertijd van start met de nieuwe campagne van het Diabetes Fond op 20 oktober en meespelen was mogelijk tot maandag 15 december. De prijswinnaars ontvangen gesponsorde prijzen die allemaal met bewegen te maken hebben. Bewegen past immers in een goede leefstijl waarmee diabetes kan worden voorkomen of uitgesteld. Bijna een miljoen Nederlanders hebben diabetes en dit aantal neemt nog steeds toe. Dagelijks komen er 200 mensen met diabetes bij. Vaak weten mensen het zelf niet. De klachten komen stapsgewijs. Problemen met hart, bloedvaten, nieren, ogen en geheugen kunnen het gevolg zijn. Vroegtijdige onderkenning kan veel voorkomen. Er zijn twee typen diabetes. Type 1 is niet te voorkomen, maar type 2, met jaarlijks 70.000 nieuwe patiënten, is met gezond leven tegen te gaan of uit te stellen.

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. Daarmee wil het zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes. Om dat te bereiken zamelt het Diabetes Fonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Dankzij onderzoek is al veel bereikt. Zo hebben minder mensen te maken met complicaties als blindheid of amputaties. Onderzoek helpt, daarom blijft het Diabetes Fonds zich daarvoor inzetten.

Kijk op www.diabetesfonds.nl voor meer informatie over het Diabetes Fonds.


---

Noot voor de redactie,