Politie Zuid-Holland-Zuid

16/12 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 16-12-2008 o Persberichten district II

ROODLICHT CONTROLE
PAPENDRECHT Tijdens een roodlicht controle hebben politieagenten 19 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die het rode verkeerslicht negeerden. De controle werd op maandagmorgen 15 december 2008 gehouden bij de op- en afritten van de Rijksweg A15. De overtreders krijgen binnenkort een bekeuring op de mat.

SCOOTMOBIEL OP ZIJN KANT
PAPENDRECHT Op maandagmiddag 15 december 2008 omstreeks 13.35 uur vond op de Veerweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een scootmobiel. Een 81-jarige vrouw uit Papendrecht stak met haar scootmobiel het zebrapad van de Veerweg over om de Vondellaan in te rijden. Een personenauto, bestuurd door een 30-jarige vrouw uit Papendrecht, zag de scootmobiel over het hoofd. Door de aanrijding kantelde de scootmobiel en kwam de 81-jarige vrouw op het wegdek terecht. Ze werd door de ambulance naar haar huisarts gebracht omdat ze last had van haar hand.

GSMS GESTOLEN
GORINCHEM Uit een winkel aan de Burgstraat zijn GSMs gestolen. Dit gebeurde op maandagmiddag 15 december 2008 omstreeks 14.15 uur. De winkelier had even de winkel verlaten en was naar de overkant van de straat gelopen. De deur was wel dicht maar niet op slot. Even later ziet hij een man gebogen over de toonbank in zijn winkel staan. Hij rent naar zijn winkel en de nog onbekende man verlaat de winkel. De winkelier weet de man in de deuropening te grijpen. Er vallen 3 GSMs op de grond en de man rukt zich los en weet te ontkomen. Hij rent weg in de richting van de Vismarkt. Later bleek dat er toch nog 5 GSMs waren gestolen. De winkelier deed aangifte bij de politie.

VERBORGEN WAPEN
ALBLASSERDAM Een 30-jarige man uit Alblasserdam is door politieagenten aangehouden wegens het bezit van een verborgen wapen. Dit gebeurde tijdens een verkeerscontrole op maandagmiddag 15 december 2008 op de Helling. Agenten troffen in de kofferbak een wandelstok aan. Na een nadere inspectie bleek dat er aan het handvat een mes was bevestigd. Na overleg met de officier van justitie moest de man een boete van 150 euro betalen. De wandelstok is in beslag genomen en wordt vernietigd.

HOND TREKT FIETS OMVER
SLIEDRECHT Een 60-jarige vrouw uit Sliedrecht is gewond geraakt toen ze het haar fiets omver werd getrokken door haar hond. Dit gebeurde op maandagmiddag 15 december 2008 omstreeks 14.00 uur op de Parallelweg. De vrouw had haar hond aan haar fiets aangelijnd. Op het fietspad liep een andere vrouw met haar hond. Toen de honden elkaar zagen, trok de hond van de 60-jarige vrouw zo hard aan de fiets dat ze ten val kwam. Ze liep een gezwollen gelaat en mogelijk een hersenschudding op. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

AGRESSIEVE WINKELDIEF
PAPENDRECHT Een 20-jarige man uit Papendrecht is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op maandagmiddag 15 december 2008 omstreeks 15.15 uur in een supermarkt aan de Meentpassage. De man stal een zak snoep en een blikje energiedrank. Hij werd betrapt door personeel. De man werd agressief en raakte in gevecht met een aantal personeelsleden. Een politieagent die daar in zijn vrije tijd aanwezig was kwam het personeel te hulp. Ze wisten de man in bedwang te houden en droegen hem over aan de politie. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. De 20-jarige man kreeg een winkelverbod voor 1 jaar.

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT Een 20-jarige jongen uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Dit gebeurde op maandagmiddag 15 december 2008 in een woning in de wijk Wilgendonk. De jongen gaf eerder op de dag tijdens een ruzie zijn moeder een duw waardoor ze ten val kwam. De moeder deed aangifte en toen de jongen zich s middags meldde op het politiebureau werd hij aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. . De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

WASBENZINE
PAPENDRECHT Een 13-jarige jongen uit Papendrecht heeft ernstige brandwonden in zijn gezicht opgelopen. Dit gebeurde op maandagmiddag 15 december 2008 omstreeks 16.35 uur op de Amberdreef. De jongen was in de struiken achter het woonwagenkamp samen met twee vriendjes bezig om een vuurtje te stoken. De 13-jarige jongen gooide wasbenzine in het vuur. Daardoor ontstond een steekvlam die in het gezicht van de jongen terechtkwam. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij 3e graads brandwonden in zijn gezicht had opgelopen.

INBRAAK WONING
PAPENDRECHT Op maandagavond 15 december 2008 werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan het Buitenhof. Men is binnengekomen door met een ladder het dakterras op te klimmen. Vervolgens werd een ruit ingeslagen. Binnen was de gehele woning doorzocht en overhoop gehaald. Diverse goederen waren gereed gezet om mee te nemen. Het is nog niet bekend wat er gestolen is. Personeel van de Unit Forensische Opsporing heeft een sporen onderzoek ingesteld. De inbraak is vermoedelijk in de loop van maandag 15 november 2008 gepleegd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

DEKSEL VAN PRULLENBAK ALS VALHELM
GORINCHEM Een 41-jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagavond 15 december 2008 omstreeks 23.45 uur op het Paardenwater. De man viel op omdat hij op een bromfiets reed met een deksel van een prullenbak in plaats van een helm op zijn hoofd. Hij bleek ook alcohol te hebben gedronken. In het bureau blies hij ongeveer 1,3 promille (575 ug/l). Na controle bleek dat de man ook geen rijbewijs of bromfietscertificaat had. Hij werd na verhoor met een rijverbod van 8 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.