Gemeente Assen


Spreekuur Jeugd & Gezin voor vragen over opvoeding

Assen, 16 december 2008

Wethouder Jaap Kuin (Jeugdbeleid) opent vrijdag 12 december om 15.15 uur het Spreekuur Jeugd & Gezin in Wijkcentrum De Schakel aan De Wouden 326. Het Spreekuur is een opvoedzorgloket voor ouders, verzorgers en jongeren tot 19 jaar uit Assen. Zij kunnen er terecht met alle vragen over opvoeding en opgroeien. Bijvoorbeeld over het gedrag, de ontwikkeling of pubertijd van kinderen. Jeugdverpleegkundigen van Icare en de GGD en een maatschappelijk werker van Noordermaat luisteren en geven tips bij problemen of lastige periodes. Ook kunnen zij doorverwijzen naar andere hulpverleners.

Het Spreekuur Jeugd & Gezin is een van de vier pilots in de ontwikkeling naar een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Assen. Diverse instanties zijn al op een goede manier bezig met de dagelijkse problematiek van kinderen, jeugdigen en gezinnen. Doel van het CJG is dat deze partijen nog nauwer met elkaar gaan samenwerken. Het CJG moet een begrip worden waar jongeren en ouders op een laagdrempelige manier terecht kunnen bij (simpele) opvoedproblemen.

De pilot duurt tot eind 2009. Gaandeweg wordt bekeken of deze nieuwe vorm van gebundelde zorg die over meerdere disciplines gaat, werkt. De bevindingen worden gebruikt voor het opzetten van een CJG dat vanaf 2011 moet functioneren.

Bereikbaarheid

Het Spreekuur Jeugd & Gezin is elke donderdag geopend van 15.00 tot 16.00 uur in Wijkcentrum De Schakel aan De Wouden 326. Op werkdagen is het bereikbaar via e-mail jeugdengezin@ggddrenthe.nl en telefoon (06) 46 79 99 43.