Gemeente Dordrecht

Inspraak voorontwerp-bestemmingsplan binnenstad van start

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het voorontwerp-bestemmingsplan voor de historische binnenstad voor inspraak vrij te geven. Vanaf 17 december tot 29 januari 2009 kunnen inwoners van de binnenstad en andere belanghebbenden hun reactie op het plan geven.

Het voorontwerp-bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied, dat wordt begrensd door de Oude Maas, Beneden Merwede, Spuihaven, bebouwing Spuiboulevard-zuidzijde, Achterhakkers en Draai. De huidige bebouwing en bestemmingen van dit gebied vormen het uitgangspunt voor het nieuwe plan en komen daarin terug. Maar het nieuwe plan maakt het ook mogelijk om bepaalde bestemmingen te wijzigen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de horeca. Verder maakt het plan de uitvoering van een aantal projecten in de binnenstad zoals Hofkwartier, Achterom-Bagijnhof en Voorstraat-Noord, mogelijk.

Inspraak
Het voorontwerp-bestemmingsplan voor de historische binnenstad ligt v anaf 17 december tot 29 januari 2009 ter inzage in de hal van het Stadskantoor (Spuiboulevard 300). Inwoners van de binnenstad en andere belanghebbenden kunnen tijdens deze periode een inspraakreactie indienen op het plan. Het plan is ook te raadplegen op www.dordrecht.nl. Na afloop van de inspraaktermijn worden de ingekomen reacties meegenomen in de definitieve opstelling van het nieuwe bestemmingsplan.

Inloopavond
Inwoners van de binnenstad en andere belanghebbenden kunnen tijdens inloopavonden op 12 en 13 januari extra toelichting krijgen op het voorontwerp-bestemmingsplan voor de historische binnenstad. Vanaf 19.00 tot 21.00 uur kunnen ze hiervoor terecht bij het Stadhuis, op het stadhuisplein 1.

Datum 16 december 2008
Redactie Hamid Amaziane
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 65 76
Informatie Jan Hoogwerf
Inrichting Stadsdelen
T (078) 639 61 57