Politie Zuid-Holland-Zuid

Vijftal aangehouden na poging overval op woning

Dordrecht, 16-12-2008

Vijf verdachten heeft de politie aangehouden in zake een poging tot overval op een woning aan de Lange Wantijkade in de nacht van zaterdag 13 of zondag 14 december. Één van de verdachten, een 22-jarige inwoner van Zutphen raakte gewond en moest worden behandeld in het ziekenhuis.

Kort na 01.50 uur kreeg de politie een melding van een incident in een woning aan de Lange Wantijkade. Daar aangekomen treft de politie een 37-jarige Dordtenaar aan daar woonachtig blijkt te zijn. Het slachtoffer vertelt de politie dat er rond 01.50 uur wordt aangebeld en de bewoner de deur open doet. Voor de deur staan op dat moment een drietal mannen die de woning binnendringen. De bewoner wordt vervolgens mishandeld waarbij hij lichtgewond raakt. Het 37-jarige slachtoffer pakt hierop een mes waarmee hij één van de verdachten steekt. Het drietal vlucht weg. De politie stelt direct een onderzoek in de omgeving in waarna iets later op de Reeweg Oost een tweetal verdachten kan worden aangehouden. Onder hen is de 22-jarige inwoner van Zutphen die gewond raakte. Beide verdachten, de 22-jarige inwoner van Zutphen en een 20-jarige inwoner van Dordrecht, worden aangehouden en ingesloten. De 37-jarige bewoner van de woning aan de Lange Wantijkade moest met lichte verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is inmiddels weer thuis. Later die nacht melden twee personen zich bij het politiebureau die op zoek waren naar hun aangehouden vriend. Zij werden eveneens als verdachte aangehouden. Het betreft een 18-jarige inwoner van Arnhem en een 19-jarige inwoner van Zutphen.
Op maandag 15 december werd een 5de verdachte, een 19-jarige inwoner uit Dordrecht aangehouden. De woning aan de Lange Wantijkade is vermoedelijk als doelwit gekozen omdat bij het publiek bekend is dat er in de woning drank te koop is. Alle verdachten worden morgen 17 december 2008 voorgeleid voor de Rechter Commissaris.