Politie Noord-Holland-Noord

Getuigenoproep overval postkantoor De Goorn en achtervolging in Koog aan de Zaan

Hoorn, 16-12-2008 o Hoorn, dinsdag 16 december Op woensdag 3 december vond er een overval plaats op het postkantoor aan de Dwingel in De Goorn. Dit gebeurde rond 16.15 uur 's middags. Na de overval vluchtten de daders in een grijze Audi RS 4 stationwagen. Deze auto werd op de A7 getraceerd door politiemedewerkers van het korps Zaanstreek-Waterland. Zij zetten de achtervolging en werden hierbij beschoten.

Deze achtervolging duurde tot in Koog aan de Zaan waar de vluchtauto werd achtergelaten op de Krokusstraat. De daders vluchtten door een steeg richting het Zuideinde. Daar probeerden zij op een parkeerplaats naast tankstation 'Vos' een vrouw haar auto afhandig te maken. Dit mislukte omdat zij haar portieren op slot deed.

Via de achterzijde van enkele bedrijfspanden gelegen naast het tankstation, wisten de daders de Alexanderbrug te bereiken. Hier probeerden zij op de kruising met de Leliestraat een witte Volkswagen pick-up te carjacken. Ook deze poging mislukte. Vervolgens renden zij de brug op, waar een politiemotorrijder werd beschoten. Even verderop werden er ook schoten afgevuurd op twee hondengeleiders van de politie. Hierna splitsten de daders zich op. Twee wisten er te ontkomen en één dader werd aangehouden. Een vierde wist een zwarte Seat Leon te carjacken. Hiermee kreeg hij echter een aanrijding op een verkeersplein bij de Paltrokstraat. Hij ging over tot het carjacken van een volgende auto, een rode Citroen ZX. Hiermee vervolgde hij zijn weg richting de Veldbloemenweg en de Fluitekruidweg. Op de Fluitekruidweg liet hij de auto achter en wist te ontkomen. Waarschijnlijk is hij via het water en over het spoor weggevlucht.

Getuigenoproep

De politie is zowel voor het gedeelte van de overval in De Goorn, als voor het gedeelte van de achtervolging op de A7 en in Koog aan de Zaan, op zoek naar getuigen. Heeft u in de dagen of uren voorafgaand aan de overval in De Goorn iets verdachts gezien op of rond de Dwingel? Of bent u getuige bent geweest van de achtervolging op de A7 of in Koog aan de Zaan? Neemt u dan contact op met politie Noord-Holland Noord, Regionale Recherche. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Ook wanneer u informatie heeft die van belang kan zijn voor het onderzoek wordt u verzocht contact op te nemen met de politie.

TV Ter Plaatse

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTVNH besteedt woensdagavond 17 december uitgebreid aandacht aan deze zaak. De uitzending van Ter Plaatse begint om 17.20 uur en wordt vanaf 18.30 tot 23.30 uur ieder uur herhaald. De herhaling wordt hervat op donderdag vanaf 08.30 uur tot 17.30 uur.