Stadsdeel Amsterdam-Noord

Belangrijke informatie Floraparkbad

Op 16 december 2008 ontving het Floraparkbad in Amsterdam-Noord de uitslag van een eerder genomen watermonster (d.d. 3 december 2008) van het douchewater. Dit betreft een reguliere controle. Hieruit blijkt dat in het water van de douche legionellabacteriƫn zijn waargenomen. Wij hebben direct de douche-unit gesloten en een melding gedaan bij de GG&GD en het Ministerie van VROM.

Momenteel voeren wij alle noodzakelijke maatregelen uit om de besmetting te verwijderen. Dat houdt onder meer in het thermisch desinfecteren van alle leidingen. Gedurende deze periode zijn de douches buitengebruik. We zullen zo snel mogelijk tijdelijke douchevoorzieningen realiseren. De legionella bacterie is alleen aangetroffen in het douchewater. Het zwemwater en het water van de bubbelbaden is gechloord. Dit doodt de bacterie dus hier kunt u gewoon gebruik van maken.

Legionella besmetting kan plaatsvinden via inademing van waterdamp die ontstaat tijdens het douchen. Het drinken van het water is niet gevaarlijk. De ziekte is niet besmettelijk.
Besmetting met legionella kan leiden tot griepachtige verschijnselen (lichte vorm) of een zware vorm van longontsteking. De klachten bij de lichte vorm gaan vanzelf over. De zware vorm is goed te behandelen. Hierbij is een snelle behandeling met antibiotica wel noodzakelijk. Neem in het geval van gezondheidsklachten contact op met uw huisarts.

We kunnen ons voorstellen dat er momenteel veel vragen bij u opkomen. In de voorlichtingsfolder van het Ministerie van VROM vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen.

Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben kunt u contact opnemen met het management van het Floraparkbad of met de GG&GD. U kunt hiervoor bellen met;

- De heer R. Dreijer, Manager Sport tel.nr. 020-634 4611,
- De heer S. Bos, Hoofd Facilitaire Zaken tel.nr. 020-632 9030,
- De afdeling legionella beheersing GG&GD tel.nr. 020-555 5581