CDA

Wortmann: Buitenlandse verkeersboete voorlopig niet op de mat

Het plan om verkeerboetes in Europa uit te wisselen sterft een vroege dood.

Het plan krijgt brede steun van het Europees Parlement, maar de Europese lidstaten weigeren het voorstel in behandeling te nemen. Zeer teleurstellend, aldus CDA Europarlementariër Corien Wortmann.

Corien Wortmann: "Niemand zit te wachten op een buitenlandse verkeersboete. Maar als de één een boete krijgt voor te hard rijden en de ander ermee wegkomt, is dat niet alleen oneerlijk, maar ook nog eens gevaarlijk. Europese uitwisseling van verkeersboetes is voor de verkeersveiligheid cruciaal".

De uitwisseling van verkeersboetes zou betekenen dat overtredingen van buitenlandse automobilisten als te hard rijden, met alcohol op rijden of door rood licht rijden, niet langer ongestraft blijven. Dit zal nu nog even op zich laten wachten.

De Europese lidstaten willen niet dat het Europees Parlement meebeslist over welke verkeersboetes uitgewisseld gaan worden. De lidstaten willen dat liever zelf doen, maar onduidelijk is of en wanneer dat dan wordt geregeld".

Wortmann: "De Europese uitwisseling van verkeersboetes zal helaas nog jaren op zich laten wachten. Voorlopig hoeft de automobilist nog geen buitenlandse verkeersboetes op de mat te verwachten".
---