ISZF

Samenwerken op steeds grotere schaal

Gemeenten worden steeds ict-intensiever en vereisen een hoogwaardige ICT-ondersteuning. Daardoor neemt o.a. de vraag naar data-opslag exponentieel toe. Schaalgrootte is nodig om de investeringen die daarvoor nodig zijn te kunnen doen. Vandaar dat de gemeenten Leeuwarden en ISZF elkaar ook snel hebben gevonden toen beide op zoek waren naar een betaalbare oplossing voor data-opslag.

De aanbesteding van de dataopslag aan Dell door Leeuwarden en ISZF is om meerdere redenen een interessant project :

* Het betreft een zeer intensieve samenwerking tussen ISZF (per 1 januari een ICT dienstverlener voor 7 gemeenten) en de gemeente Leeuwarden

* Het gaat om een ICT uitwijk bij calamiteiten van Leeuwarden naar ISZF en ISZF naar Leeuwarden

* Door de samenwerking hebben zowel Leeuwarden als ISZF een enorm voordeel weten te behalen van rond de 50% op hun verwachte investering en is er ook sprake van een geweldige kwaliteitsslag die voor de individuele organsiatie niet haalbaar zou zijn geweest.

* De schaal die deze oplossing vereist steekt ver uit boven die van beide organisaties met respectievelijk 90.000 en 70.000 inwoners. Door samen te werken is deze enorme investering (meer dan EUR 1 miljoen) voor beide organisaties bereikbaar.

relevante links
DELL levert op maat gesneden oplossing voor dataopslag aan ISZF en Leeuwarden Friese gemeenten kiezen voor opslag van Dell