Gemeente Zederik


Bijgesteld beleid Parc Merwede

Op Parc Merwede worden veel recreatiewoningen permanent bewoond in strijd met het geldende bestemmingsplan Buitengebied. Jarenlang is door de gemeente daartegen niet opgetreden. Er is daarom beleid vastgesteld om op termijn deze bewoning in strijd met het bestemmingsplan te beëindigen.

Daarbij staat voor burgemeester en wethouders een rechtvaardige en sociale benadering voorop. Dat betekent concreet dat een (mede)hoofdbewoner die kan aantonen dat voor 29 mei 2008 een recreatiewoning werd bewoond, in beginsel in aanmerking kan komen voor een persoons- en objectgebonden gedoogbeschikking. Een aanvraag daarvoor moet uiterlijk op 15 januari 2009 zijn ingediend bij de gemeente.

Op 27 november 2008 is over het voorgaande in dorpshuis De Linde in Meerkerk een informatieavond gehouden. In verband met de uitkomsten van deze avond hebben wij besloten het beleid aan te vullen en een zogenaamde hardheidsclausule op te nemen. Het bijgestelde beleid ligt voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Meerkerk, afdeling Publiekszaken.

Over het beleid, de voorwaarden en overige vragen kunt u contact opnemen met team Controle en handhaving, telefoon (0183) 35 65 22.