Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


16-12-2008
Definitief groen licht Arbeidsinspectie voor arbocatalogus

Middels en brief aan Frugi Venta heeft de Arbeidsinspectie laten weten definitief haar goedkeuring te verlenen aan de digitale Arbocatalogus, www.gezondehandel.nl. De Arbeidsinspectie feliciteerde Frugi Venta en het AGF Groothandelsfonds met de geaccepteerde arbocatalogus.

De Arbeidsinspectie sprak tevens haar waardering uit voor de inspanningen die zijn gepleegd om de verantwoordelijkheid voor goede arbeidsomstandigheden voor de branche op te pakken en in te vullen.

Marginale toets
In het kader van de marginale toets is nagegaan of de inhoud van de catalogus logisch en begrijpelijk is en niet strijdig met de regelgeving. De uitkomst van de marginale toets voor de catalogus AGF Groothandelsfonds was positief.

Naar de arbocatalogus zal worden verwezen in een verzamelbeleidsregel die zal worden gepubliceerd in de Staatscourant. De arbocatalogus is een dynamisch instrument en zal regelmatig worden aangepast. Er wordt gewerkt aan een spoorboekje om onderwerpen die nu nog niet in de arbocatalogus worden behandeld in de toekomst mogelijk toegevoegen.