Gemeente Wervershoof


Team Mantelzorgmakelaar: waar regelwerk geregeld wordt

11 dec 2008
Het Team Mantelzorgmakelaar is een team waarbij de samenwerking in de regio centraal en garant staat voor een completer aanbod aan mantelzorgers. Het Team Mantelzorgmakelaar wordt mogelijk gemaakt door de gemeente.
Het Team Mantelzorgmakelaar richt zich met name op de ondersteuning bij regeltaken van mantelzorgers. Het team kan verwijzen, ondersteunen èn overnemen. Zowel Ayse Yilan als Lian Beentjes van dit team werken bij mantelzorgers thuis of, als dat voor de mantelzorger beter voelt, op het dichtstbijzijnde WonenPlus loket of Dienstencentrum.

Wat we doen
Het Team kan mantelzorgers ondersteunen door het overnemen van regeltaken zoals het aanvragen van zorgindicaties, het zoeken naar een juiste oplossing voor respijt, het regelen van vervoer of van informele zorg. Het Team staat open voor veel vragen zorgt eventueel naar de juiste doorverwijzing.

Wat we kosten
De inzet van het Team Mantelzorg in dit project brengt voor de mantelzorger geen kosten met zich mee, maar wordt door de Westfriese gemeenten gefinancierd. Over de kosten van de voorgestelde zorg of dienstverlening zal de mantelzorger vooraf geïnformeerd worden.

Hoe u ons bereikt
Neem contact op met Annika van Zonneveld in Hoorn. Op alle werkdagen is er iemand van het Team Mantelzorgmakelaar te bereiken via het telefoonnummer 0229 - 298471.

Bent u zelf mantelzorger, of kent u een mantelzorger die ondersteuning kan gebruiken bij regeltaken, neemt u dan vrijblijvend contact op, voor aanmelding of informatie. We zijn u graag van dienst!

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171