Gemeente Elburg


Besluitenlijst van de raadsvergadering van 15 december 2008


1. De raad heeft ingestemd met de erepenning voor de heer G. Wijnne. De fracties van de PvdA en Gemeentebelang hebben tegengestemd, waarbij de PvdA om procedurele re- denen tegen was.

2. De raad heeft ingestemd met een fractievergoeding van 500,- per fractie. Algemeen Belang heeft tegengestemd. Zij wilden de fractievergoeding op een symbolisch bedrag van 1,- per jaar.

3. De raad heeft unaniem ingestemd met wijziging van de klachtenverordening.
4. De raad heeft unaniem ingestemd met actualisering van de welstandsnota. Met name het beleid rondom erfafscheidingen in de Vesting is gewijzigd.
5. De raad heeft ingestemd met de begrotingsuitgangspunten 2010. De fractie van de Pv- dA was tegen.

6. De raad heeft de belastingverordeningen vastgesteld. De SGP was tegen het onderdeel "verhoging van de lijkbezorgingsrechten". Gemeentebelang heeft tegen de belasting- verordeningen gestemd.

7. De raad heeft unaniem ingestemd met het afschaffen van de woningfinancieringsrege- ling voor gemeentepersoneel.

8. De raad heeft ingestemd met de gewijzigde subsidieverordening. De PvdA en Gemeen- tebelang hebben om procedurele redenen tegengestemd. De fractie van de SGP heeft ook tegengestemd.

9. De raad heeft unaniem ingestemd met de partiele wijziging van het bestemmingsplan buitengebied ten behoeve van de Veldweg 44 ­ 46 te Doornspijk.
10. De raad heeft unaniem ingestemd met de legesverordening.
11. De raad heeft unaniem de verordening op het declaratiefonds vastgesteld.