Gemeente Grave

Voor- en achterzijde stadhuis: fietsen alleen in beugels!

Onjuist geparkeerde fietsen worden verwijderd

Het college van burgemeester en wethouders heeft geconstateerd dat er sprake is van een enorme hoeveelheid fietsen die worden geparkeerd voor het stadhuis. Het college wijst erop dat ook deze plaats valt binnen het gebied dat is ingesteld waar fietsen niet mogen worden geparkeerd buiten de daarvoor bestemde plaatsen (de fietsbeugels). Vanaf 1 januari 2009 zal er dan ook weer actief worden opgetreden tegen de situatie en zullen fout geparkeerde fietsen worden verwijderd. Tegen betaling van EUR25,- kunt u uw verwijderde fiets pas weer terugkrijgen.

Fietsen in beugels

De fietsbeugels (ook wel nietjes genoemd) die aan de voor- en achterzijde van het stadhuis staan, zijn bedoeld voor bezoekers van het stadhuis, van Mooiland Maasland en van het BHIC. Het College roept nadrukkelijk op om deze beugels vrij te houden voor deze bezoekers. Correct geparkeerde fietsen (tegen en tussen de beugels) zijn toegestaan in dit gebied.

Verder zijn er uitstekende stallingmogelijkheden in de gemeentelijke bewaakte fietsenstalling; de kosten voor de bewaakte fietsenstalling zijn minimaal en bedragen: EUR0,50 per dag of EUR5,00 per maand per fiets. Ook buiten het aangewezen gebied kunt u uw fiets kwijt. U kunt het aangewezen gebied herkennen aan de borden die zijn geplaatst langs alle toegangswegen naar het gebied (zie foto's).

Informatie

Veiligheidsbureau (0486) 477 277.