Politie Hollands Midden


Leiden - Politieteam actief op o.a. zakkenrollerij

Leiden , 16-12-2008 o Sinds half november is er een politieburgerteam genaamd VVC Veel Voorkomende Criminaliteit actief. Dit team bestaat uit zes politieagenten van de politie Leiden-Midden en richt zich voornamelijk op de overlast van zakkenrollers, winkeldiefstallen en overige overlast

Inmiddels 18 aanhoudingen Het team is vooral actief tijdens de openingstijden van de winkels in het centrum van de gemeente Leiden en surveilleert en controleert in burger. Door samenwerking met bedrijfsbeveiliging van grote winkelbedrijven zijn er tot nu toe achttien personen aangehouden voor verschillende feiten zoals winkeldiefstallen, zakkenrollen, heling en fietsendiefstal.

Signaal De politie wil met dit team een signaal afgeven richting winkeldieven, zakkenrollers en overige overlastgevers. De actie is erop gericht om deze veel voorkomende criminaliteit terug te dringen. De politie vraagt iedereen in het centrum alert te zijn op zijn spullen tijdens het winkelen en om bij het zien van verdachte situaties hiervan melding te doen.