Gemeente Winschoten


Gemeente Winschoten steunt Jeugdsportfonds

De gemeente Winschoten vindt dat alle kinderen moeten kunnen sporten, ook de kinderen uit minimagezinnen. Daarom stelt de gemeente geld beschikbaar voor de stichting Jeugdsportfonds Groningen, tot een maximum van 5.000,-. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten.
Het is de bedoeling dat de gemeente Winschoten naast elke euro die de stichting Jeugdsportfonds uit private middelen weet te genereren, één euro bijlegt met als maximum een bedrag van 5.000,-. Op die manier wil de gemeente bijdragen aan het wegnemen van financiële belemmeringen bij minimagezinnen om kinderen te laten sporten en lid te worden van een sportvereniging.

Een beroep op het Jeugdsportfonds kan uitsluitend worden gedaan door een intermediair die op professionele wijze betrokken is bij de opvoeding van kinderen, zoals een hulpverlener, jongerenwerker of docent. Ouders en kinderen kunnen zelf geen aanvraag doen. Het Jeugdsportfonds vergoedt kosten als contributie en/ of sportkleding. Op de website www.jeugdsportfonds.nl staan de spelregels en staat beschreven hoe een aanvraag ingediend kan worden.